Al abonnee? Activeer hier uw premium account

VAVI

10 mei 2023 | Artikelen

Lijst met wintergewassen schiet zijn doel voorbij

Om de teelt van vanggewassen op zand- en lössgronden te stimuleren, presenteerde het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit half april de lang verwachte lijst met wintergewassen. Zowel poot- als consumptieaard­appelen ontbreken op deze lijst. Deze maatregelen schieten hun doel voorbij en dragen niet bij aan de doelstellingen van het ministerie om de waterkwaliteit te…

18 januari 2023 | Artikelen

Ketenproject Verbetering Pootgoedkwaliteit presenteert betrouwbare stresstest en checklist

Na zes jaar van onderzoek is het Ketenproject Verbetering Pootgoedkwaliteit afgerond en is een betrouwbare stresstest ontwikkeld met aanvullend een checklist aan adviezen voor de gehele keten. Tijdens een recent gehouden webinar, onder leiding van NAO-directeur Dick Hylkema, zijn aanleiding en resultaten nog eens op een rijtje gezet.

14 december 2022 | Artikelen

GROWTH brengt aardappelsector voor het voetlicht van politiek Den Haag

Begin december organiseerden belangenorganisaties NAO en VAVI samen met hun leden, partners en stakeholders een evenement over ‘gezonde groei met de aardappelsector’. De goedbezochte bijeenkomst onder de titel GROWTH vond plaats in het politieke hart van Den Haag.

16 februari 2022 | Artikelen

Andries Middag nieuwe directeur VAVI

De Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI) heeft Andries Middag gepresenteerd als nieuwe directeur. Hij zal per 1 april 2022 het stokje overnemen van Hylke Brunt.

9 februari 2022 | Nieuws

Andries Middag nieuwe directeur VAVI

De Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI) presenteert Andries Middag als nieuwe directeur.

15 januari 2020 | Artikelen

Voorspellende toets pootgoedkwaliteit in volle voorbereiding

Na drie jaar van onderzoek heeft het ‘Ketenproject verbetering pootgoedkwaliteit’ inmiddels voldoende beeld van de oorzaak van opkomstproblemen bij afgeleverd pootgoed. Daarmee is het klaar om te gaan werken aan een voorspellende toets die poters daarop voortaan kan beoordelen. Het beeld tot nu toe is dat 40 procent van de opkomstproblematiek is toe te schrijven…

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO