Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Verenigd Koninkrijk

13 juli 2023 | Nieuws

Brits veldevenement Potatoes in Practice 2023 focust op toekomst aardappelteelt

Potatoes in Practice 2023 richt zich op het tentoonstellen van de toekomst van de aardappelteelt, zo kondigen de organisatoren aan. De aankomende editie van het grootste aardappel gerelateerde veldevenement van het Verenigd Koninkrijk vindt plaats op 10 augustus in Dundee, gehost door het James Hutton Institute, Scotland’s Rural College (SRUC) en Agrii.

14 juni 2023 | Artikelen

HZPC UK verstevigt lokale positie met overname van TLC Potatoes

HZPC UK, onderdeel van Royal HZPC Group, neemt de Schotse miniknollenproducent TLC Potatoes over. Met de overname verzekert het bedrijf de continuïteit en betrouwbaarheid van de pootaardappelvoorziening in het Verenigd Koninkrijk. Dit is na de brexit nog belangrijker geworden, omdat pootgoedexport lastig is naar dit land.

17 augustus 2022 | Artikelen

Hightech bedrijf HarvestEye wil marktgroei versnellen

Het Britse bedrijf HarvestEye Ltd, dat een combinatie van hightech cameratechniek en intelligente software aanbiedt bij het rooien van aardappelen, heeft Ed Strawson aangesteld als sales- en accountmanager. Deze aanstelling moet de groei van de onderneming in de markt voor precisielandbouw in het Verenigd Koninkrijk versnellen.

Dankzij meer dan tien jaar ervaring in de landbouwindustrie…

16 maart 2022 | Artikelen

Britse Branston investeert in eigen eiwitproductielocatie

In het Engelse Lincolnshire wordt op het bedrijfsterrein van aardappelleverancier Branston op dit moment hard gewerkt om voor het eind van deze zomer de bouw van een nieuwe faciliteit af te ronden. Het bedrijf heeft 7,2 miljoen euro (6 miljoen pond) geïnvesteerd in deze centrale, die zal worden ingezet voor het winnen van eiwitten uit…

20 januari 2022 | Nieuws

Telers in Engeland en Wales mogen Nederlands pootgoed importeren

Consumptietelers in Engeland en Wales mogen rechtstreeks pootgoed vanuit Nederland importeren.

6 oktober 2021 | Artikelen

Kansen in het VK verkennen tijdens BP2021

Op 24 en 25 november aanstaande komt in het Engelse Harrogate de Britse aardappelsector bijeen tijdens aardappelvakbeurs British Potato 2021, die in het teken staat van ontwikkelingen in de gehele aardappelketen, van pootgoed tot supermarkt.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO