Al abonnee? Activeer hier uw premium account

World Potato Congress

13 februari 2024 | Nieuws

World Potato Congress presenteert ins en outs congres 2024 in speciaal webinar

Dit jaar gaat de 12e editie van het World Potato Congress (WPC) down under. Om alle ins en outs te leren, presenteert de WPC een live webinar vanuit Australië op 13 februari 2024 om 22:00 uur Nederlandse tijd. Dr. Nigel Crump is de lokale organisator en presenteert: “Adelaide, Australië: gastheer van het 12e World Potato…

12 december 2023 | Nieuws

FAO lanceert Internationale Dag van de Aardappel

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) lanceerde begin december de Internationale Aardappel Dag. Voortaan staat 30 mei wereldwijd in het teken van de aardappel. Doel van deze bijzonder dag is het bewustzijn te vergroten van een gewas dat regelmatig door miljarden mensen wordt geconsumeerd en dat van mondiaal belang is voor de…

30 mei 2023 | Nieuws

BO Akkerbouw roept regering op om verzoek Internationale Aardappeldag te ondersteunen

BO Akkerbouw heeft een brief gestuurd aan minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) met de vraag om het verzoek om 30 mei vast te leggen als Internationale Aardappeldag (‘International Potato Day’) namens de Nederlandse regering met enthousiasme te ondersteunen.

13 juli 2022 | Artikelen

WPC benadrukt rol van aardappel in wereld wijde voedselzekerheid

Van 30 mei tot en met 2 juni vond in Dublin het elfde World Potato Congress (WPC) plaats. Ruim negenhonderd aanwezige aardappelprofessionals werden tijdens het evenement gewezen op de belangrijke rol van de aardappel in het duurzaam voeden van de groeiende wereldbevolking in turbulente tijden.

11 mei 2022 | Artikelen

De wereld, mijn dorp …

Wie droomt er niet weg bij “Mijn dorp”, Wim Sonnevelds mooie versie van het melancholische chanson van Jean Ferrat? De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat we met z’n allen verscholen bleven achter de gordijntjes van onze huizen.

13 april 2022 | Artikelen

Actualiteit centraal tijdens World Potato Congress

Het lokale organisatiecomité van het World Potato Congress 2022 in Dublin laat weten dat het om humanitaire redenen de ruimte geeft aan de Poolse Aardappel­federatie (PPF), om tijdens het congres een plenaire presen­tatie te geven ter ondersteuning van betrokkenen in de Oekraïense aardappelsector.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO