Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Zetmeelaardappelen

26 september 2023 | Nieuws

HLB (onder)zoekt bouwplan van de toekomst

Het inkomen van Veenkoloniale akkerbouwers staat op de tocht door de op handen zijnde verruiming van de zetmeelaardappelteelt. HLB te Wijster zoekt in een langjarig project naar het bouwplan van de toekomst voor dit gebied.

12 juli 2023 | Artikelen

Pootgoedareaal krimpt, ranglijsten weer behoorlijk opgeschud

Een teruggang van ruim 6 procent in de NAK aangifte-arealen staat gelijk aan de vrees die de sector vooraf al uitsprak over krimp. Daarbij is de toename van het oppervlak PB/S overigens als positief te duiden. Waar frites-, maar toch vooral zetmeel- en chipsrassen een daling in oppervlak hebben ingezet, gaat het met phytophthoraresistente (bio)…

12 april 2023 | Artikelen

Avebe neemt stappen voorwaarts om plantaardige transitie te versnellen

Royal Avebe gaat versterken en versnellen, zo onderstreept de zetmeelaardappelcoöperatie eind maart in haar innovatiecentrum op de Zernike Campus in Groningen, tijdens de presentatie van de strategie voor de komende vijf jaar. Op enkele meters afstand van een goed gevulde ontbijttafel, vol producten op basis van verschillende toepassingen van het zetmeel en eiwit dat de…

21 februari 2023 | Blogs

Hoe vormt zetmeel zich in aardappelen?

Het hoofdbestanddeel van de aardappel is zetmeel (afgeleid van ‘zich afzetten’ op de bodem in water, starch in het Engels en Stärke in het Duits van ‘sterk’) of amylum (van het Griekse Amulon, verwant aan malen).

18 augustus 2022 | Nieuws

Aardappelcampagne Royal Avebe deels uitgesteld van start

Op 16 augustus ging de aanvoer voor de aardappelcampagne van Royal Avebe op de productielocatie in Gasselternijveen van start.

17 augustus 2022 | Artikelen

Actuele thema’s belicht tijdens Zetmeeldagen 2022

Inrichting van moderne wasplaatsen, bestrijding van aardappelopslag en aandachtspunten rondom de teelt van eigen pootgoed waren actuele thema’s tijdens de recente Zetmeel­dagen 2022 op proefbedrijf ’t Kompas te Valthermond.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO