Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Aardappelwereld magazine bestaat 75 jaar

januari 2021


Dit jaar is het alweer 75 jaar geleden dat ‘De Pootaard­appelhandel’ als voorloper van Aardappelwereld magazine het levenslicht zag. Dit magazine van de ondervakgroep “Groothandel in pootaardappelen”, verscheen nog niet in full colour zoals Aardappelwereld magazine vandaag de dag, maar als een zwart-wituitgave die toen al voorzag in een ‘groote behoefte’ in de markt.

Vol enthousiasme schrijft voorzitter Oebke Plat 75 jaar geleden dat de ondervakgroep afscheid heeft genomen van het ‘mededeelingenblaadje’ en met ‘De Poot­aard­appel­handel’ een eigen blad in het leven heeft geroepen. Net als vandaag de dag signaleert de Friese voorzitter dat het magazine ‘voorziet in een groote behoefte’. Het pootaardappelvak is zeer belangrijk, zoowel voor allen, die er rechtstreeks bij zijn betrokken, als voor de Regeering, wier handelsbalans er sterk door wordt beïnvloed’. Ook de missie om ‘een onmisbare schakel tusschen allen te zijn’ is heden ten dage nog steeds van toepassing. De komende maanden nemen we u mee door driekwart eeuw aard­appelontwikkelingen.

Oplossing en winnaars kerstpuzzel

De eerste aankondiging van dit albasten jubileum was de kerstpuzzel in onze decemberuitgave. De oplossing was namelijk: Al driekwart eeuw onafhankelijke aardappelinformatie. Zoals ieder jaar hadden weer veel lezers de juiste oplossing ingestuurd. Uit de grote stapel oplossingen, deels digitaal en deels geschreven op fraaie kaarten met mooie wensen, trokken we de volgende prijswinnaars. De eerste prijs, een boekenbon van 50 euro is deze keer gewonnen door Lennie Tuinstra te Herkingen. De tweede prijs, een boekenbon van 40 euro gaat naar Annemieke Biemond te Stellendam. De derde prijs, een boekenbon van 25 euro is bestemd voor Jan de Craen uit Biddinghuizen. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met de prijs en alle deelnemers bedankt voor het insturen van de oplossing en de vele goede wensen die we daarbij mochten ontvangen. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO