april2018

Jaap Delleman

Ook dit voorjaar is het zoals altijd wachten op de juiste weersomstandigheden om met de pootmachine aan de slag te gaan.

Het is half maart en er heerst nog een serene rust in de polders nabij het akkerbouwbedrijf van de maatschap Hack.

Raquel Izquierdo de Santiago

Sinds 1952 vertegenwoordigt Europatat het belang van de aardappelhandel op Europees niveau en was zij een van de eerste erkende Europese organisaties in de landbouwgroothandel.

Van Iperen, groeispecialist uit Westmaas, coacht aardappeltelers bij de inzet van precisietechnieken volgens het TT+ (Tien Ton plus)-concept.

Meteorologisch is de lente begonnen op het moment dat ik begin aan deze column. Na een dramatisch natte herfst volgde, gelukkig voor onze bodemstructuur, strenge vorst.

Bij het kweken van zo’n HDS-ras komt nog heel wat kijken, want de klanten van de verwerkers stellen steeds hogere eisen aan het eindproduct.

Recent heeft Zinger Mechanisatie uit Borger een sectieafsluit-unit voor granulaatstrooiers ontwikkeld.

Jaarlijks vindt in Amerika begin januari de PotatoExpo-beurs plaats. Dit jaar vond de vakbeurs alweer voor de 10e keer plaats.

Dick Hylkema

Onlangs heeft het bestuur van de Branche Organisatie (BO) Akkerbouw het Actieplan Plantgezondheid definitief vastgesteld inclusief de financiering.

Van 24 februari tot en met 4 maart stond Parijs weer even in het teken van de landbouw.

In het door de FAO georganiseerde ‘Internationale Jaar van de Aardappel’ in 2008 vonden de Bildtse aardappelweken voor het eerst plaats.

Als dan eindelijk weer die veel te korte aspergetijd is aangebroken, eten we ze het liefst op traditionele wijze.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

Er heerst een serene stilte in de boeddhistische tempel die weldadig rustgevend is. Ik loop op een vrije dag in Myanmar met een tolk langs monniken die hun monnikenwerk doen.

Deze maand zal het Europees Hof uitspraak doen over de Franse zaak waarin een groep vindt dat mutaties door genaanpassing onder de gmo-regulering moeten vallen.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering