juli2018

Het is best een bijzondere ervaring om als zesde persoon ter wereld een nieuw ontdekte aardappelziekte te mogen bekijken via de microscoop.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

Onlangs organiseerde de Europese aardappelhandelsorganisatie Europatat een inspirerend congres over de positionering van de aardappel als het gaat om duurzaamheid en gezondheidsaspecten.

Wat zou je als consumptieteler graag willen en eigenlijk ook behoren te weten bij de aankoop van een pootgoedpartij?Wat zou je als consumptieteler graag willen en eigenlijk ook behoren te weten bij de aankoop van een pootgoedpartij? Het handigst zou zijn wanneer je van elke poter de vitaliteit met een bepaald instrument zou kunnen meten. Dan was je klaar. Maar dat instrument is er niet en ook zeker niet gemakkelijk te maken, leert professor Paul Struik als gewasfysioloog bij Wageningen UR tijdens een recente bijeenkomst van Wageningen Potato Centre. Wat je volgens hem wel zou kunnen doen, is uit een optelsom aan gegevens, een zo goed mogelijk beeld proberen te krijgen van de poterconditie. Vandaar dat hij pleit voor de invoering van een vitaliteitspaspoort bij geleverde pootgoedpartijen. Dit als aanvulling op het NAK-label.

Leo Hanse

 

Het volledige artikel lezen? Klik hier voor een abonnement op Aardappelwereld magazine!

We hebben de mond vol van het begrip duurzaamheid; het is verworden tot een ‘containerbegrip’.

Wolken vormen tot op heden een grote handicap van gewasmonitoring via satellietbeelden.

“De Europese transportsector benut de beschikbare capaciteit dikwijls zeer inefficiënt, ook in de aardappelsector”, meent Cees Butter

Op het bedrijf van de familie Hoogterp in St. Jacobaparochie vond eind juni het internationale aardappelsymposium Potatoes Go Wild plaats.

Ieder bedrijf werkt aan zijn reputatie. Het is daarbij belangrijk om gezamenlijk draagvlak te creëren voor activiteiten en producten.

Onderzoekers van het HLB te Wijster hebben een nieuwe vijand van de aardappel ontdekt en omschreven: het Aardappelzetmeeldiefje.

Onlangs organiseerden BASF en Frans Veugen op de WURproefboerderij te Westmaas een praktijkdemonstratie omtrent de toediening van de kiemrustverlenger 1,4SIGHT in aardappelen.

Onlangs publiceerde de NAK te Emmeloord weer de arealen van alle geteelde pootaardappelrassen in Nederland.

Bij het verpakkingsbedrijf voor tafelaardappelen, Leo de Kock uit Purmerend, is Jan Bijleveld onlangs benoemd tot nieuwe directeur van de onderneming.

Na 19 jaar zitting in de aardappeltelerscommissie (ATC) van Aviko Potato, waarvan de laatste 10 jaar als voorzitter, nam Jan van Kempen onlangs afscheid.

Eind juni organiseerde Belchim Crop Protection uit het Belgische Londerzeel weer haar jaarlijkse proefvelddagen.

Hello happy summer!

Eind juni organiseerde Royal ZAP / Semagri voor de zesde keer een tweetal open praktijkdagen om zetmeeltelers te informeren.

Het viel niet mee, de vlucht zat vol en op de stoel naast mij zat een enorme bodybuilder. Net zo breed als dat ie hoog was en dat terwijl hij niet klein was.

Op 1 juni 2018 jongstleden opende Grimme België hun nieuwe vestiging in de stad Roeselare, circa 90 kilometer ten westen van Brussel.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering