• slider03
  • slider01
  • slider02
vp nov 2019

Een kweekkas vol met potjes met in ieder potje een nieuw potentieel aardappelras, het blijft een indrukwekkend gezicht.

Als gevolg van snelle groei in de afgelopen jaren opende Frans Veugen Bedrijfshygiëne BV eind september een nieuwe en ruimere productielocatie te Nederweert.

Het geteelde aardappelvolume dat telers afrekenen middels contractafspraken groeit.

De Europese Commissie (EC) besloot op 17 juni 2019 de registratie van de werkzame stof chloorprofam niet meer te verlengen, omdat het volgens beoordelaars kan leiden tot gezondheidsschade.

Groot, meer en omzetgroei zijn belangrijke doelstellingen van veel pootgoedondernemers die ze jaarlijks herijken.

Het spiksplinternieuwe kweekbedrijf van Danespo in het Deense Give staat vol met moderne apparatuur om aardappelgenen in kaart te brengen.

Samen met klanten in Engeland en Rusland heeft Manter, fabrikant van weegen inpakmachines te Emmen, de ‘Manter 3-in-1’ ontwikkeld.

Tijdens de eind oktober gehouden ‘Kiremko Masterclasses’ vertelden vakmensen uit de praktijk dat het delen van data in het aardappelverwerkingsproces zal leiden tot meer inzicht en optimalisatie.

“Wie in dit land boer wil blijven, moet dat kunnen. Maar wie wil stoppen, willen we helpen.”

Op 9 oktober jongstleden ontving Paul Heeres, veredelaar bij Averis Seeds kweekbedrijf, een zilveren speld.

Op 14 en 15 januari 2020 komt de Noord-Amerikaanse aardappelketen bijeen in Las Vegas.

Tijdens het onlangs gehouden minisymposium ‘De verbindende schakel’ door de Branche Organisatie (BO) Akkerbouw werd afscheidnemend directeur Matthé Elema onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De koers van het certificaat van aandeel HZPC Holding B.V. te Joure is tijdens de laatste beursdag vastgesteld op 145,80 euro, gedaan en laten.

Deze maand heeft Herman Vorst, na bijna 45 jaar dienstverband bij Aardappelwereld magazine en PotatoWorld magazine, zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

Labskaus is zeemanskost van de Noorder- en Zuiderzee en wordt nu nog gegeten in Noord-Duitsland, Denemarken en delen van Scandinavië.

Nadat het drie weken achtereen te nat is geweest om te rooien kunnen eind oktober ook de broers Arjan, Huibert en Adwin Breure en de medewerkers van loonbedrijf Breure uit Klaaswaal eindelijk aan de bak met de aardappeloogst.

Weet u hoeveel aardappelen u dagelijks aanbevolen wordt door het Voedingscentrum? Een portie aardappelen voor een volwassen man of vrouw bestaat volgens de aanbevelingen uit vier tot vijf aardappelen.

Maatschap Koopman in Marknesse stapte twee jaar geleden in de teelt van pootaardappelen.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering