september2018

Dit jaar blijkt overduidelijk dat de Europese aardappelteelt, -handel en -industrie niet zonder risico’s is.

Het was een gouden greep om jonge landbouwers in de aardappelsector een eigen programma te bezorgen op de Aardappeldemodag.

“Holland Innovative Potato (HIP) is een vereniging van 11 aardappelbedrijven waarvan 50 procent van de bedrijven actief is aan het begin van de keten en 50 procent aan het einde daarvan.

Gemoedelijk, met een licht gespannen ondertoon. Zo laat de Aardappeldemodag in Westmaas editie 2018 zich het beste samenvatten.

Dit seizoen zal de gemiddelde teler geen kostprijs-plus kunnen realiseren.

Dit keer had de organisatie van de Aardappeldemodag ervoor gekozen om de live demonstratie van een complete verpakkingslijn op het eigen beursterrein te plaatsen.

Wageningen University & Research zet sinds kort computermodellen in om de aardappelziekte Phytophthora infestans op een duurzame manier beheersbaar te maken.

De kans dat het Verenigd Koninkrijk (VK) afstevent op een harde brexit neemt toe.

Uitgelekte broccoli of bloemkool is wel eens onderdeel van een recept. Niet te lang koken en dan verwerken in bijvoorbeeld een mooie aardappel-groenteschotel.

“Vandaag staan alle aardappelbedrijven in Noordwest- Europa in de crisis-modus.

De 19e editie van de vakbeurs Interpom Primeurs zal plaatsvinden van zondag 25 tot en met dinsdag 27 november 2018 in het Belgische Kortrijk Xpo.

Begin september hebben Aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen, Wâldgieltsjeteler Tseard Wilman uit Engwierum en Streekmerk Wâldpyk uit Buitenpost de eerste aardappelen van het ras in een luchtballon ten doop gehouden.

Albert Heijn, Natuurmonumenten en de vaste AH-aardappeltelers hebben half juli een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om biodiversiteit op het boerenbedrijf te bevorderen.

Tijdens de afgelopen Aardappeldemodag te Westmaas presenteerde Aardappelwereld BV het Aardappelhandboek van aardappelprofessor Anton Haverkort.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

Er zijn van die fantastische gerechten, waarin je bijna niets meer nodig hebt dan alleen een aardappel.

Terwijl Duitsland 340 miljoen beschikbaar stelt voor gedupeerde boeren als gevolg van de droogte, doet het Ministerie van Landbouw-minister Carola Schouten vrijwel niets.

Wat me de laatste tijd verbaast is dat ik me steeds vaker verbaas! Het lijkt in ieder geval steeds vaker te gebeuren want voor je gevoel wordt de wereld steeds gekker.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering