• slider02
  • slider01
  • slider03

maart2019

Het voorbije teeltjaar heeft bij veel branchegenoten in de aardappelsector de ogen geopend.

Op 14 december van dit jaar treedt de nieuwe EU-Plant gezondheidsverordening in werking.

Sinds 1971, is Potatoes USA actief in marketing, onderzoek en het opvolgen van marktontwikkelingen op aardappelgebied.

Begin februari is Berlijn eventjes de hotspot van de internationale verswereld.

Duurzaamheid is ‘hot’. Terwijl ik dit schrijf is het bijna 20 graden in februari en de opwarming van de aarde lijkt letterlijk voelbaar.

Sinds 2016 bewaren de Belgische aardappeltelers Sylvie en Benoît Delcourt in de plaats Anseroeul 10.000 ton aardappelen van het ras Fontane in een moderne bewaarplaats.

Van 12 tot en met 14 juni zal het jaarlijkse Europatatcongres in Oslo plaatsvinden.

Fritesaardappelen, waarom wel of geen contract? Dit was op de onlangs gehouden Themadag Aardappelen door beurs LNCN te Emmeloord de te beantwoorden vraag in een forumdiscussie met vertegenwoordigers uit de diverse disciplines in de aardappelbranche.

“Natuur en landschap moeten onderdeel zijn van kringlooplandbouw”, las ik laatst op Twitter.

Wat hebben precisielandbouw en knolvitaliteit met elkaar te maken?

Op 28 februari 2019 hebben de Belgische Boerenbond, Belgapom en VITO de krachten gebundeld met een verdere uitbouw van het digitale informatieplatform WatchITgrow.

Nog nooit was er zoveel aandacht voor de aardappel in de diverse stands als in de afgelopen editie van de onlangs gehouden Bio-beurs te Zwolle.

Tijdens een veldbezoek in de oogstperiode in 2018 bij het Chinese bedrijf Beidahuang in de provincie Heilongjiang, verbaasde Epi Postma, agent voor ZAP-Semagri in China, zich over de zeer goede resultaten met microtubers met de naam eggtubers van het Zuid-Koreaanse bedrijf E Green Global.

Terwijl gmo-onderzoek op het gebied van aardappelen in Europa op een laag pitje staat, onderzoeken de Britten momenteel nog full speed de vele mogelijkheden die methoden als cisgenese de sector kunnen bieden.

In deze Bewaarcolumn delen vier ervaren bedrijfsadviseurs van Delphy bij toerbeurt actuele bewaartips met lezers van Aardappelwereld magazine.

In navolging van Nederland en Vlaanderen is het convenant Robuuste aardappelrassen nu ook in Wallonië ondertekend.

Dit jaar is het bedrijf Agro Giethoorn, van ondernemer Pieter Winter, een van de vijf genomineerden voor de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019’.

Sinds Wim van de Ree van Nedato tijdens de Aardappeldemodag in 2016 de vitaliteit van Nederlandse poters aan de kaak stelde, is vanuit de sector het Ketenproject Verbetering Pootgoedkwaliteit gestart.

HZPC Holland B.V. te Joure heeft onlangs de prognoseprijs voor Oogst 2018 vastgesteld.

Naast vegetarisme groeit bij ons ook de belangstelling voor geheel plantaardig eten.

Deze winter hield fabrikant BASF diverse praktijkbijeenkomsten waarbij de resultaten van onderzoek omtrent het nieuwe fungicide Allstar werden gedeeld met aardappelprofessionals.

Het dorp waar ik geboren ben ligt in Friesland. En net als in het bekende lied ‘Het Dorp’ van Wim Zonneveld, heeft het een kerk.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering