• slider01
  • slider02
  • slider03

oktober2018

Het was best bijzonder om samengestroomde persmuskieten vol verwachting te zien wachten tot de Piepershow van start ging.

In deze Bewaarcolumn delen vier ervaren bedrijfsadviseurs van Delphy bij toerbeurt actuele bewaartips met lezers van Aardappelwereld magazine.

Als je in deze moderne wereld vraag en aanbod bij elkaar wilt brengen, dan doe je dat toch online?

Het onlangs verschenen Aardappelhandboek (ook als Potato Handbook), geschreven door professor Anton Haverkort, omvat in circa zeshonderd bladzijden alle denkbare aspecten die betrekking hebben op de aardappel.

Oogst 2018, een onvergetelijk jaar, met historisch lage opbrengsten in de belangrijkste Europese aardappellanden. Schattingen schommelen tussen 20 en 23 miljoen ton.

Het onlangs gehouden 2-daagse evenement PotatoEurope in Bockerode begon met een stralend zonnige dag en velddemonstratie omgeven door grote stofwolken en veel publiek.

‘Gezonde planten, voor een gezonde toekomst’. Dit is de titel van een nieuw actieplan opgesteld door akkerbouworganisaties om te gaan werken aan een nog lagere milieu- impact.

Het is momenteel erg belangrijk voor de Republiek Belarus, ook bekend als Wit-Rusland, zich op aardappelgebied verder te ontwikkelen.

Internationale Rassenpresentaties 2018

”Het percentage schadelijke aaltjespopulaties, de plant-parasitaire soorten, neemt de laatste jaren rap toe

Ginni Rometty, CEO van IBM, trad onlangs in de publiciteit met een stelling over blockchain: “Wat het internet deed voor communicatie gaat blockchain doen voor transacties”.

Het promotieproject ‘Power to the Pieper’ van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) heeft half september wederom een actie op touw gezet die aanschurkt tegen Nederlandse waarden en normen.

Sinds de verkoop van de pootaardappelbusiness aan Stet Holland in 2016 was het stil rond de aardappelactiviteiten van de Duitse kweekgigant KWS SAAT SE.

Kolduny, een met vlees of paddenstoelen gevulde aardappelpannenkoek uit Wit-Rusland.

Het Schotse bedrijf GPS Potato Breeders, is dit jaar voor het eerst aanwezig op de Nederlandse rassendagen.

Door de jaren heen heb ik ze in grote verscheidenheid meegemaakt. Sommige leidinggevenden laten het grote geheel zien van hoe je goed in het leven kunt staan, terwijl andere in detail laten zien hoe je niet zou moeten leven.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering