Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Japanse stijl aardappelbolletjes

februari 2024


Deze bleekneusjes uit de diepvries zijn, eenmaal gefrituurd, heerlijke goudgele knappertjes op je bord. Zo maak je met wat lekkere verse ingrediënten en goede smaakmakers een heerlijke snack of tussendoortje.


Snack of tussendoortje, 4 personen. Bereidingstijd 20 minuten.

  • 300 gram aardappelbolletjes uit de diepvries
  • olie om te frituren
  • 300 gram gemengde wokgroenten (bijv. peultjes, wortel, kastanjechampignons, lente-ui)
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 1 eetlepel teriyakisaus
  • 150 gram warmgerookte zalmflakes
  • 2 eetlepels wasabi mayonaise
  • sushi of poké sprinkles (of reepjes noriblad) naar smaak

Verhit de frituurolie tot 170°C.
Frituur de aardappelbolletjes volgens aanwijzing op de verpakking mooi goudgeel. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze eventueel warm in de oven op 90°C.
Maak de groenten schoon, verwijder stugge delen en snijd ze eventueel in plakjes of reepjes. Snijd ze vooral niet te klein.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of koekenpan. Roerbak de groenten met de plakjes knoflook in ongeveer 3 tot 5 minuten lekker beetgaar. Doe er de teriyakisaus door en bak kort mee.
Drapeer de teriyakigroenten op een bordje. Leg er de aardappelbolletjes en de zalmflakes op. Doe er wat wasabimayonaise over en bestrooi met de sushi sprinkle (of een in reepjes geknipte noriblad).

Tip: Serveer met stokjes of prikkers en geef er eventueel mooi roze Japanse sushigember apart bij.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO