Al abonnee? Activeer hier uw premium account

DKHV reikt eremedaille uit aan Dieter Tepel op Berlijnse Kartoffelabend

maart 2024


Tijdens de druk bezochte jaarlijkse Internationale Berlijnse Kartoffelabend heeft de Duitse Aardappel­handelsvereniging (DKHV) haar erevoorzitter Dieter Tepel een eremedaille van de Duitse aardappelhandel uitgereikt.

Aan de vooravond van de onlangs gehouden Fruit Logistica verwelkomde de DKHV ongeveer vijfhonderd gasten uit twaalf landen in de feestelijke ambiance van de balzaal van het Hilton Berlin. Op de gastenlijst stonden vertegenwoordigers uit de politiek, de wetenschap, het Europese verenigingslandschap en meer dan 190 bedrijven uit de aardappelketen. DKHV-voorzitter Thomas Herkenrath heette de nationale en internationale gasten welkom. Na zijn welkomstwoord, waarin hij het belang van de aardappelhandel kort benadrukte, bracht hij uitgebreid hulde aan de prestaties van Dieter Tepel, die volgens hem een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en eenheid van de Duitse aardappelindustrie.

Bijdrage aan eenwording

Tepel, geboren op 23 augustus 1944 in Holzwickede, begon zijn professionele carrière in 1968 bij Landhandel Dortmund KG. Na een ondernemerscarrière droeg hij in 2006 zijn bedrijf over aan zijn opvolger. Al in 1979 meldde hij zich vrijwillig aan voor de aardappelhandelsorganisatie. Hij leverde daarbij een belangrijke bijdrage aan de eenwording van de Oost- en West-Duitse aardappelindustrie na 1989. Zijn inzet leidde in 2007 tot de oprichting van de Duitse aardappelhandelsvereniging, die hij tot 2015 als voorzitter leidde. Ook de oprichting van Kartoffel Marketing GmbH (KMG) in 2014 is terug te voeren op zijn initiatief. Als Managing Director bouwde hij KMG uit tot wat het nu is en droeg hij eind 2023 het stokje over aan Martin Roffhack en Anke Schönfelder. “Tepel heeft door zijn succesvolle en verbindende werk een blijvende bijdrage geleverd aan de aard­appelindustrie”, benadrukte Herkenrath. “Hij is niet alleen een bruggenbouwer die de aardappelindustrie heeft verenigd, maar ook een visionair die door de oprichting van KMG een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het positieve imago van de aardappel en de aardappelindustrie. Tepel ontvangt de eremedaille van de Duitse Aardappel­handel voor zijn levenswerk en zijn belangrijke rol in de Duitse aardappelindustrie.” ●

Beschrijving openingsfoto: Dieter Tepel (l) krijgt eremedaille van de Duitse aardappelorganisatie DKHV opgespeld door voorzitter Thomas Herkenrath.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO