Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Binnenkort heb ik een etentje met 8 personen. Een ieder maakt iets. Dus kiezen we voor 8 kleine gerechtjes. Een trend die niet meer weg te denken is in de restaurants. Dit mooie gerechtje is licht, puur en helemaal afgestemd op het seizoen.
Klein gerechtje, 4 personen. Bereidingstijd 20 minuten.
Snijd de aardappel in kleine blokjes. Stoom ze boven een pan met kokend water in 5 minuten gaar. Pureer de olijfolie, 6 takjes dille, citroensap en knoflook met een staafmixer. Breng goed op smaak met zout en peper. Laat de aardappel goed uitlekken. Meng met 3 eetlepels van de pistou en laat afkoelen. Schil de asperges. Breek het houtachtige uiteinde af. Breng in een ruime pan water met zout (en eventueel een schepje suiker) aan de kook. Voeg asperges toe en kook in 6-10 minuten gaar (punt van een scherp keukenmes moet er makkelijk in prikken).
Pocheer intussen de eitjes. Hier een makkelijke manier: doe een ruim overhangend stuk vershoudfolie over een kommetje. Bestrijk met olie. Breek er een eitje boven en knoop het overhangende folie dicht (bij elkaar draaien, dubbelvouwen en met elastiekje afbinden).
Maak 4 buideltjes. Hang in een pan met water net niet aan de kook en pocheer in 4-5 minuten gaar (dooier nog zacht). Of langer voor een stevige dooier. Snijd de kopjes van de asperges en bewaar voor garnering. Halveer de aspergestelen in de lengte. Rangschik de stelen op bordjes. Schep er de aardappelblokjes op. Zet de aspergekopjes er tussen. Maak af met pijnboompitjes en wat drupjes pistou. Lekker met zalm of plakjes rauwe (of gedroogde) ham.
Tip: De rest van de pistou kun je zeker een paar dagen gekoeld bewaren. Ook erg lekker bij in de schil gekookte aardappelen.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO