Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Europese aardappelhandel in 2030: sector in ontwikkeling

april 2024


Europatat organiseert dit jaar haar jaarlijkse congres op 23 en 24 mei in Brussel. Het evenement biedt een keur aan sprekers waaronder auteur, futuroloog, bedrijfsfilosoof en keynotespreker Rik Vera die een inspirerende keynotespeech zal geven tijdens de openbare sessie van vrijdag.

Onder het thema “Europese aardappelhandel in 2030: een sector in transitie” zal het evenement dit jaar in het teken staan van de belangrijkste ecologische, economische en sociale uitdagingen voor de aardappelsector en handelaren voor de komende jaren, maar ook van de oplossingen en kansen die nieuwe tools en technieken kunnen bieden.

Breed palet aan kennis

Op vrijdag 24 mei geeft de gerenommeerde internationale keynotespreker Rik Vera een energieke en inspirerende keynotespeech over “Hoe blijf je morgen en overmorgen relevant voor mens en maatschappij”. Met meer dan 18.000 volgers op sociale media en meer dan 1.500 keynotes in meer dan 60 landen over de hele wereld, schrijft en praat hij over business(modellen), ondernemerschap, leider­schap, marketing, extreme klantgerichtheid, sales en (digitale) innovatie. “De wereld is de Twilight Zone binnengegaan: de oude businessmodellen lopen langzaam leeg, ze smelten samen, en de grenzen van de industrie vervagen. Uit deze chaos verrijst een nieuwe wereld met honderden nieuwe businessmodellen. We hebben de grootste kans ooit voor ons om opnieuw na te denken over hoe we voedsel, water, energie, mobiliteit produceren, verwerken, distribueren en consumeren … “, benadrukt hij. Het Europatat-congres biedt ook verschillende sociale evenementen, zoals het traditionele Europatat-galadiner op donder­dag 23 mei en de afscheidsborrel op vrijdag 24 mei, om het netwerk en contact in de Europese aardappelsector te versterken.

Paneldiscussie

De openbare conferentie van vrijdag zal worden gemodereerd door Rose O’Donovan, landbouwjournalist en redacteur van AGRA-FACTS. Tijdens deze bijeenkomst zal Sergio Calvo Fernández, Chief Information Officer van de Spaanse aardappelkleinverpakker Patatas Melendez zijn visie op de toekomst geven. Verder zal Pierre Bascou, Director Markets and Deputy Director-General Markets and International at DG Agri – European Commission, de aardappelprofessionals een update geven over zijn werkveld. Daarnaast zal er ook een paneldiscussie zijn met vooraanstaande sprekers van de Europese instellingen waaronder Klaus Berend, Director for the Directorate Food Safety, Sustainability and Innovation at DG SANTE – European Commission. Andere sprekers worden de komende tijd bekend. Meer informatie is beschikbaar op: www.europatatcongress.eu. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO