Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Leuke foutjes

april 2024


De meeste nieuwe inzichten ontstaan vaak door een foutje. Tenminste bij mij. Ik doe iets sufs waardoor ik uitgedaagd wordt het ontstane probleem als uitdaging te zien: kan ik ermee leven of kan ik er iets aan veranderen? Zo is het deukje in mijn auto door een onzichtbaar paaltje iets waarmee ik kan leven.

Na even balen natuurlijk. Hetzelfde geldt voor het kapot laten vallen van een mooi wijnglas. Balen. Maar daar komt het niet mee terug.

Een kapotte ketel zorgde echter voor een grappige veran­dering. Het maakte dat ik door deze overmacht ’s ochtends een koude douche accepteerde. De ketel is allang weer gemaakt. Maar inmiddels ben ik verslaafd aan die koude kick ’s ochtends. De stoot adrenaline maakt dat ik echt wakker ben en de dag start als held. Fijn inzicht!

En omdat ik regelmatig verwacht dat mijn puberzoon ’s avonds mee eet, kook ik dan voor twee. Vaak komt hij niet opdagen omdat hij andere plannen had en mij vergeten was op de hoogte te stellen. Dan kan ik de chagrijnige moeder gaan uithangen (wat ook best wel eens gebeurt) maar daar trap ik nu niet meer in. Want die maaltijd is inmiddels mijn lunch voor de volgende dag.

En daar ben ik nu zo blij mee dat ik zelfs op dagen dat ik zeker weet dat hij niet mee eet ook twee porties maak. Het is gelukkig nog niet zo erg dat ik baal als hij wel mee eet. Maar de tweede portie bewaren voor de volgende dag is ideaal. Nu was ik al niet zo van de boterhammen ’s middags. Maar in plaats van een maaltijdsalade eet ik nu regelmatig een bordje met wat aardappeltjes, groente en kip. Soms zet ik het in de magnetron. Maar mijn grootste inzicht is dat ik deze warme hap ook koud heerlijk vind!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO