Als de aardappel uw vak is, lees Aardappelwereld magazine digitaal en op papier

Kapsalon gezond

mei 2019


Een traditionele kapsalon is goed voor zo’n 1.800 kcal. Dat is ongeveer hetzelfde als 3 patatjes met! Ai! Maar als de kapsalon net als je lijf je lief is, volgt hier nu een gezondere variant. Die mag je jezelf best eens gunnen.


Aardappelgerecht, 2-3 personen. Bereidingstijd ca. 20 minuten.

  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 350 gram kalkoen- of kip­filetreepjes
  • 1 gele paprika
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 2½ eetlepel Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 zakje dipsauskruidenmix, knoflooksmaak
  • 1 zakje of schaaltje gekruide aardappelpartjes (ca. 450 gram, koelvak)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • 1 zakje gemengde sla (75 gram)
  • sambalsaus naar smaak

Warm de oven voor op 220 °C.
Schep de shoarmakruiden door de kalkoenreepjes en laat 20 minuten marineren. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Halveer de tomaatjes. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er het zakje dipsaus door met 1 eetlepel water.
Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal. Bak ze in 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de kalkoenreepjes in ca. 8 minuten gaar en rondom mooi goudbruin. Voeg de paprikareepjes toe en bak nog 4 minuten mee.
Neem de aardappeltjes als ze bruin zijn uit de oven. Leg er de kalkoenreepjes met paprika bovenop. Doe er de geraspte kaas over en zet nog 5 minuten terug in de oven.
Neem als de kaas mooi gesmolten is uit de oven. Verdeel er de sla en de gehalveerde tomaatjes over. Schep er de yoghurt-­knof­looksaus op en serveer direct. Geef de sambalsaus er apart bij.

Tip: Wil je nog meer groenten? Voeg dan nog verse kruiden of komkommer toe aan de sla en bak bij het vlees ook nog rode ui in ringen mee.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO