Al abonnee? Activeer hier uw premium account

‘Verbinder’ Hoogendijk vanaf september directeur BO Akkerbouw

mei 2019


“Een echte verbinder met sterke communicatieve eigenschappen.” Zo onthaalt voorzitter van Branche­orga­nisatie Akkerbouw Dirk de Lugt de nieuwe directeur van de BO, André Hoogendijk, die per 1 september 2019 in dienst zal treden. “Hij kan zaken in beweging brengen en is de juiste man voor de volgende fase in de ontwikkeling van BO Akkerbouw”, aldus De Lugt.

Hoogendijk (1981) is momenteel adjunct-directeur van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloem­bollen­cultuur (KAVB) en is daar verantwoordelijk voor het werkveld Duurzaamheid. Zelf presenteerde de BO Akkerbouw in 2018 een actieplan voor duurzamere plant- en bodemgezondheid. Bij de presentatie van dat plan vertelde voorzitter De Lugt al dat het de ambitie van de BO is “om in 2030 koploper te zijn in duurzame teeltmethoden die afnemers erkennen en die maatschappelijke waardering krijgen”.

Alle akkerbouwers baat bij onderzoek

De huidige directeur van de brancheorganisatie, Matthé Elema, zal zijn functie in de zomer neerleggen wegens pensionering. De BO Akker­bouw geeft aan Elema dankbaar te zijn voor zijn bijdrage aan de opzet van de organisatie en het activiteitenpakket, waaronder het verbindend verklaarde programma Onderzoek en Innovatie. Via dit programma organiseert de sector onafhankelijk onderzoek, waarvoor de akkerbouwers zelf betalen via een onderzoeksbijdrage per hectare. Het uitgangspunt van deze onderzoeken is dat iedere teler nu of in de toekomst baat kan hebben bij de resultaten. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO