Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Schouten verhuist naar Hoorn

juli 2019


Schouten Agri Sorting Solutions, sinds 2012 onderdeel van de Invaro Agri & Hort Technology Group, verhuist per 1 oktober 2019 van Kampen naar Hoorn.

Door de bedrijfsverplaatsing zitten alle bedrijven van de Invaro Group straks samen in één bedrijfspand. “We zijn al meer dan vijftig jaar verbonden aan Kampen. Het was dus geen gemakkelijke beslissing. Maar de verhuizing biedt het bedrijf veel kansen. Het maakt de Invaro Group fit voor de toekomst. We gaan bovendien terug naar onze roots. Schouten komt oorspronkelijk uit het Noord-Hollandse Blokker”, licht Gerben Schouten, CEO van Schouten, toe.
De Invaro Group heeft drie merken. Schouten Agri Sorting Solutions ontwikkelt en produceert sorteer- en verwerkingsmachines voor bloembollen, (poot)aardappelen en spruiten. Bercomex Flower Processing Solutions maakt machines voor snijbloemverwerking. Invaro Services & Supplies biedt support en service aan alle klanten van de groep. Door de drie bedrijven vanuit één vestiging te laten opereren, verwacht de onderneming dat ze nog beter samenwerken door de kortere lijnen. Dat betekent bijvoorbeeld: meer en makkelijker kennis uitwisselen, samen innoveren, gezamenlijk inkopen en elkaars pieken in productie opvangen. Het bedrijf verwacht dat de klanten hierdoor meer innovatie, aanzienlijk snellere levering en een hogere kwaliteit service krijgen.

Kostenreductie

Aanleiding voor de verhuizing is de ruimte die vrijkomt in de productiehal in Hoorn. De laatste tijd heeft zowel Schouten als Bercomex veel veranderingen doorgevoerd in het productieproces. Dat zorgt voor een aanzienlijk kortere productietijd van de verwerkingsmachines. Op hetzelfde aantal vierkante meters maken ze in dezelfde tijd meer machines. Hierdoor is er in totaal de helft aan productieruimte nodig. Het pand in Hoorn is groot genoeg om ook de werkzaamheden van Schouten uit te voeren. Eén bedrijfspand minder scheelt aanzienlijk in de kosten. Voor klanten van Schouten verandert er niet veel. Account­managers blijven klanten over de hele wereld bezoeken en ook de servicemedewerkers blijven gewoon naar de klanten toe komen. Voor de medewerkers van Schouten betekent de verhuizing een grote verandering. Gerben Schouten, CEO: “Wij willen graag dat alle medewerkers meeverhuizen naar Hoorn. Ze zijn ons heel veel waard. Maar ik begrijp dat de verhuizing veel impact op ze heeft. Daarom kijken we samen naar oplossingen die de verhuizing voor hen werkbaar maakt.” ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO