Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Eerste nieuwe polderaardappelen naar keuken Koninklijk Paleis

augustus 2019


De eerste aardappelen uit de volle grond in de Noordoostpolder zijn op vrijdag 12 juli geoogst. Het eerste kistje aardappelen, dit jaar van het ras Bonnata en afkomstig van het demoveld van handelshuis STET Holland in Emmeloord, is traditiegetrouw naar het Koninklijk Paleis in Den Haag gebracht.

Burgemeester Harald Bouman van de gemeente Noordoost­polder oogstte de koninklijke aardappel samen met enkele bewoners van het azc Luttelgeest en STET-directeur Peter Ton, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Agrofoodcluster. Onder het motto ‘Bonnata, a multipurpose potato for multi culti people’ serveerden de bewoners van het azc vervolgens een aantal internationale gerechten met deze aardappel als hoofdingrediënt. Hiermee werd de veelzijdigheid van de Bonnata, geschikt als tafel-, bak-, en fritesaardappel, direct na het oogsten tot uitdrukking gebracht.

Koningsaardappel

Sinds een bezoek van koning Willem Alexander en koningin Máxima aan Noordoostpolder in 2013, organiseert ieder jaar een ander aardappelhuis uit de gemeente het aanbieden van de Koningsaardappel. De aardappelen die dit jaar aangeboden werden, zijn in de tweede helft van april gepoot en konden, dankzij het groeizame weer in mei en juni, in de tweede week van juli geoogst worden. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO