Als de aardappel uw vak is, lees Aardappelwereld magazine digitaal en op papier

Zomerse salade met geroosterde groenten en BBQ-dressing

augustus 2023


Drie zomertoppers (salade, geroosterde groenten en
barbecue) in één gerecht. Lekker en gezond. Stevig en toch fris. Een heerlijk zonnig gerecht voor zolang die warme zomer nog duurt.


Bijgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten.

  • 3 flinke kruimige aard­appelen
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels smokey BBQ-saus
  • 1 zakje veldsla
  • handje pecannoten
  • grof gemalen zout en peper

Warm de oven met daarin de bakplaat voor op 200°C.
Was de aardappel en kerstomaatjes. Snijd de aardappel in parten. Pel de ui en snijd in parten. Halveer de kerstomaatjes. Hussel de aardappelparten met de olijfolie en bestrooi met wat zout. Plaats de hete bakplaat in de voorverwarmde oven en bak 15 minuten. Schep halverwege om.
Snijd intussen de avocado in schijfjes en besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren. Maak de dressing met de BBQ-saus en 2 eetlepels citroensap.
Leg na 15 minuten de rode ui en kerstomaatjes naast de aardappel op de bakplaat. Bak nog eens 10 minuten. Hussel de geroosterde aardappel en ui door de dressing en laat iets afkoelen.
Verdeel de veldsla op de borden. Schik de geroosterde aard­appel, ui en kerstomaatjes hier op. Werk af met de avocado en de pecannoten en bestrooi eventueel met nog wat grove peper.

Tip: Rooster met de aardappel eens wat knoflooktenen in de schil mee. Vis ze er later uit en knijp uit op een stukje toastbrood er bij. Heerlijk!

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO