Al abonnee? Activeer hier uw premium account

British Potato 2019: Harde of zachte brexit, de aardappelsector is al klaar voor beide

september 2019


Het duurt niet meer lang voordat in Groot-Brittannië de definitieve beslissing over brexit valt. Wat de uitkomst ook zal zijn, hard of zacht, de aardappelsector is al op beide scenario’s berekend, zo signaleren de organisatoren van British Potato 2019 te Harrogate. “Er hebben zich zelfs meer standhouders aangemeld dan ooit. Daarmee zal deze editie, 20 en 21 november aanstaande, de grootste zijn in de geschiedenis van de beurs.”

“Nog niemand weet of en in welke mate brexit Groot-Brittannië getroffen zal hebben wanneer British Potato 2019 van start gaat. Wel helder is dat de aardappelsector klaar is voor zaken, hoe die ook uit zullen pakken. De branche doet wat het altijd doet en zal blijven doen, zorgen dat de eigen zaken op orde zijn”, laat organisator Steve Wellbeloved vooraf weten. “Het zal in elk geval de grootste British Potato ooit zijn. Als altijd zullen hier zowel bedrijven uit eigen land present zijn als vele uit het vaste land van Europa. Wat daarbij opvalt is het grote aantal deelnemers daarvandaan dat voor het eerst met een geheel eigen stand op de beurs aanwezig zal zijn. Ik neem Nederland even als voorbeeld met bedrijven als Bijlsma Hercules, Manter en Verbruggen die nu voor het eerst een aparte ruimte voor hun stands hebben gereserveerd.”

Binnenruimte al uitverkocht

“Op BP 2019 hebben zich zelfs meer standhouders aangemeld dan ooit. Daarmee zal deze editie, 20 en 21 november aanstaande, de grootste zijn in de geschiedenis van de beurs.”

Dankzij de extra aanvragen is de beschikbare beursruimte in de overdekte hallen al maanden geleden uitverkocht. Alleen op het buitenterrein is (begin september) nog beperkte ruimte beschikbaar, aldus Wellbeloved. “Alhoewel het nog vroeg is om nu al van een succes te spreken zien we ook meer aanvragen van bezoekers uit vele wereldlanden binnenstromen. Al vele edities achtereen neemt het aantal landen vanwaar belangstellenden naar Harrogate komen toe. Volgens Wellbeloved heeft dat onder meer te maken met de interessante innovaties die bedrijven op de Britse beurs presenteren. Daar zit vaak voor iedereen uit de sector wel iets interessants tussen, meent de organisator. Alle aspecten uit de aardappelbranche komen hier aan bod van teelt tot retail, met daartussen alle specialismen die daarbij horen, aldus Wellbeloved. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO