Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Restrain benoemt dr. Benedikt Cramer als nieuwe algemeen directeur

november 2023


Restrain, leverancier van op ethyleen gebaseerde kiemremmers in bewaaraardappelen, heeft onlangs de benoeming van dr. Benedikt Cramer als nieuwe algemeen directeur bekendgemaakt. De huidige algemeen directeur Dirk Garos zal de rol van strategisch directeur op zich nemen.

Dr. Cramer brengt nieuwe ervaring mee uit zijn vorige rol als algemeen directeur bij Nufarm Duitsland. Daar speelde hij een belangrijke rol bij het bereiken van omzetgroei in de agrochemische sector. In zijn nieuwe functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de strategische visie en groei van Restrain in de branche, zo laat de onderneming weten. “Restrain heeft een technologie ontwikkeld om gewassen op een veilige en duurzame manier op te slaan en te rijpen. Het is een oplossing met een enorm potentieel om de opslagmarkt verder te revolutioneren en bij te dragen aan een flexibele voedselketen, die kan voldoen aan de eisen van een groeiende bevolking en de druk op het milieu kan verminderen. Ik kijk ernaar uit om te helpen bij het opbouwen van de snelle groei van de afgelopen jaren, de organisatie naar een hoger niveau te tillen en deze technologie beschikbaar te stellen aan elke boer en magazijnbeheerder over de hele wereld”, benadrukt Cramer.

Wereldwijde expansie

“Benedikts uitgebreide achtergrond in agrochemicaliën en zijn bewezen staat van dienst op het gebied van leiderschap maken hem een waardevolle toevoeging aan het Restrain-team”, zegt Dirk Garos. Onder zijn leiding heeft de onderneming de afgelopen jaren wereldwijde expansie gerealiseerd. Als strategisch directeur zal Garos zich concentreren op de aanzienlijke wereldwijde kansen voor verdere groei. Cramer gelooft dat deze groei zal worden ondersteund door innovatie. “De ontwikkeling van de technologie van Restrain houdt nooit op en ik ben een groot voorstander van klantgerichtheid. Het is feedback van klanten die verdere verbeteringen zal stimuleren. Naast het werken met onze klanten, zullen we samenwerken met andere belanghebbenden – de voedingsindustrie, verwerkers, adviseurs, ketenpartners enz. – in verschillende markten over de hele wereld om ervoor te zorgen dat ze de Restrain-technologie kennen en begrijpen, en deel gaan uitmaken van deze spannende reis”, legt Cramer zijn motivatie uit. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO