Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Van der Pol al vijftig jaar actief als fabrikant van pallets en kisten

11 april 2023

Deze week viert het familiebedrijf Van der Pol Pallets en kisten te Woensdrecht zijn vijftigjarige jubileum. Met Robert van der Pol als derde generatie aan het stuur, heeft de onderneming zich verder ontwikkeld als specialist. Ter ere van het jubileum wil het bedrijf geld ophalen voor het onderzoek naar kanker.

Wat ruim 50 jaar geleden begon met het repareren van hardhouten pallets voor Albert Heijn door grondlegger Frans van der Pol, is vandaag de dag een moderne fabrikant van houten pallets en kisten die klanten over hele wereld belevert. “Als familiebedrijf zijn we trots op waar we nu staan, maar kijken we ook uit naar de toekomst. We gaan ons meer richten op duurzaamheid, onder andere door middel van energieopwekking, duurzaam houtgebruik en het beperken van afvalstromen. De productiviteit tillen we naar een nieuw niveau door de verdere automatisering van de (bestaande) processen. Dit gaat er ook voor zorgen dat we de productie flexibeler kunnen inrichten en daardoor ook ons personeel flexibel kunnen inzetten. Genoeg ambities om waar te maken”, schrijft Robert van der Pol op de website van het bedrijf. Hoe Van der Pol deze ambities gaat vormgeven kunt u lezen in een exclusieve reportage in de mei-uitgave van Aardappelwereld magazine.

Doneren

Nadat de vader van Robert, Frank van der Pol, al jaren geleden de diagnose kanker kreeg, ging hij zelf op onderzoek uit hoe hij deze ziekte onder controle kon krijgen.

Nadat de vader van Robert, Frank van der Pol, al jaren geleden de diagnose kanker kreeg, ging hij zelf op onderzoek uit hoe hij deze ziekte onder controle kon krijgen. Hierdoor heeft hij een groot netwerk opgebouwd in de medische wereld. Op dit moment doet de chirurg Paul Gobardhan van het Amphia ziekenhuis te Breda samen met een aantal andere specialisten van onder andere het Erasmus Medisch Centrum onderzoek naar uitzaaiingen van darmkanker. “Zij hebben een prachtig apparaat ontdekt dat in de Verenigde Staten al wordt gebruikt om patiënten beter te kunnen selecteren voor een chemobehandeling of operatie. Dit apparaat komt volgens verwachting in het tweede kwartaal van 2023 naar Nederland, maar moet nog officieel gecertificeerd worden. Het oncologisch team zamelt geld in om een PhD-student aan te stellen om mee te werken aan de validatie van dit apparaat. Ter ere van ons 50-jarig jubileum halen we hiervoor geld op. Inmiddels staat de teller ruim boven de 10.000 euro. We hopen dit bedrag nog te kunnen verhogen. Iedere donateur maakt automatisch kans op een reischeque ter waarde van 500 euro die we op 15 april tijdens zullen uitreiken”, vertelt Van der Pol. Doneren kan hier.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO