Het moet al 100 jaar ‘gewoon goed zijn’voor Landjuweel
Van de 100 jaar dat zijn familiebedrijf Landjuweel uit Oosternieland inmiddels bestaat, is aardappelondernemer Bram Werkman al ruim 48 jaar actief betrokken. Hij leerde het vak van zijn vader Tiemen, die al in de zestiger jaren gewassen ‘vingerschone kleiaardappelen’ leverde aan de consument. “Het moet gewoon goed zijn, Bram” was zijn drijfveer, en dat is…
WUR-onderzoekers willen de aardappelketen duurzamer maken
Op 31 augustus van dit jaar vindt de Aardappeldemodag in Westmaas plaats. Om het thema van deze vakbeurs ‘Kennis maken, Kennis delen’ uit te werken, zullen een aantal bedrijven hun visie op dit onderwerp geven. Deze maand is dat Peter Kromann, aardappelspecialist bij Wageningen University & Research (WUR).
Aardappelteelt in Oekraïne zwaar gehavend
Een persoonlijke ontmoeting met Mykola Gordiichuk, aardappelhandelaar, teler en tevens vicepresident van de Oekraïense aardappelfederatie, doet je extra beseffen hoe zwaar de Oekraïense aardappelsector is getroffen door de oorlog met Rusland.
NAO kiest samenwerking voor duurzame toekomst aardappelketen
Na een bestuursvergadering in 2020 en een online editie in 2021, kwamen de leden van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) op 18 mei 2022 voor het eerst in drie jaar weer fysiek bijeen in Ermelo, voor de Algemene Ledenvergadering (ALV). Als uitgelezen kans voor de langverwachte persoonlijke ontmoetingen tussen ketenpartners, reisden veel deelnemers naar de…
Gegrilde groenten
Grillen van groenten kan ieder moment het hele jaar door. In de zomer op de BBQ of green egg. In de winter onder de grill van de oven of op een grillplaat (of -pan). Check regelmatig voor een perfecte grilltijd.
Asperges
Denk aan die mooie witte sappige Nederlandse asperges. Wat eet u er graag bij? Lekkere beenham van een goede slager of een moot zalm? Liever gesmolten boter of Sauce Hollandaise? Ik twijfel eigenlijk nooit over wat ik graag bij asperges eet.
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO