Als de aardappel uw vak is, lees Aardappelwereld magazine digitaal en op papier

Gegrilde groenten

juni 2022


Grillen van groenten kan ieder moment het hele jaar door. In de zomer op de BBQ of green egg. In de winter onder de grill van de oven of op een grillplaat (of -pan). Check regelmatig voor een perfecte grilltijd.


4 personen. Bijgerecht. Bereiding ca. 35 minuten.

• 250 gram kleine aard­appeltjes (kriel)
• 8 groene asperges
• 1 courgette
• 1 aubergine
• 2 paprika
• 1 ui
• 1 bol knoflook
• verse pesto, knoflooksaus of ansjovismayonaise

Doe de krieltjes in een pan met water. Breng met ruim zout aan de kook en kook 5 minuten.
Stook de BBQ, green egg, grillplaat of de grill van de oven (250°C) goed op temperatuur.
Giet de aardappeltjes af en laat 10 minuten afkoelen. Snijd intussen de onderste stukjes van de asperges en snijd de asperges door midden. Snijd de kapjes van de courgette en aubergine en snijd beiden in even dikke plakken. Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten. Pel de ui en snijd in plakken. Haal de tenen van de knoflookbol los. Halveer de gekookte krieltjes. Besprenkel de groenten met olijfolie, zout en peper en schep om.
Grill de groenten in volgorde. Begin met de langste bereidingstijd en leg er telkens een volgende groente bij. Paprika, schijven ui en knoflooktenen (9 min), asperges en aardappel (7 min), aubergine en courgette (6 min). Doe op de BBQ de knoflooktenen eventueel op een stukje aluminiumfolie. Genoemde bereidingstijden zijn een indicatie. Check zelf regelmatig!
Neem wat gaar is van de grill en schik op een mooie grote schaal.
Schep er de pesto, knoflooksaus of ansjovismayonaise bij of over.

Tip: Schep door wat je over houdt nog eens een vers kruid. Na een nacht in de koelkast zijn de groenten heerlijk de volgende dag op een broodje met wat mozzarella, feta of Parmezaanse kaas.

Ingrid van den Arend
Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO