Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Volgende cursus Aardappelveredeling start na nieuwjaar

december 2021


De drie regionale aard­appel­kwekersverenigingen (AKV’s) in Nederland bieden begin 2022 weer een cursus Aardappelver­edeling aan voor geïnteresseerden. Naast de diverse aspecten rond de veredeling en rasintroductie gaat hierin aandacht uit naar de onder­werpen bodem en bemesting plus ziekten en plagen.

Deze cursus gestart in het kader van het Bio-impuls Veredelingsproject heeft sinds 2014 een vaste plaats in de aardappelsector gekregen. Zowel biologische als gangbare telers, aspirant- en professionele kwekers hebben door de jaren heen de cursus gevolgd. Maar ook andere belangstellenden die kennis willen uitwisselen over de veredeling, marktintroductie en teelt-technische aspecten maken deel uit van de doelgroep. Docenten zijn Jacob Eising en Arjen van Buuren behandelen verschillende onderwerpen over de aardappelveredeling en markt­introductie van rassen. Anna Zwijnenburg en Maries Elemans behandelen de modules over bodem en bemesting plus ziekten en gebreken. De coördinatie van de veredelingscursus is in handen van Pietie Pollema en Frits Werkman.

Tijd en plaats

De drie regionale aardappelkwekersverenigingen (AKV’s) in Nederland bieden begin 2022 weer een cursus Aardappelveredeling aan voor geïnteresseerden.

De theoriemiddagen van de cursus Aardappelveredeling vinden plaats op dinsdag 25 januari en 1, 8 en 15 februari 2022 van 13.00 tot 16.30 uur aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Twee extra modules volgen op 8 en 15 maart. Verder is er dinsdagmiddag 29 maart een excursie gepland naar Wageningen University & Research. Ook is een excursie voorzien naar een kweekbedrijf en de proefboerderij van de NAK in juli. Aanmelden kan tot 15 januari 2022. Meer informatie is verkrijgbaar bij Pietie Pollema via j.pollema@comveeweb.nl. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO