Al abonnee? Activeer hier uw premium account

APH Group viert 25-jarig jubileum

1 februari 2022

Op 1 februari 2022 is het exact 25 jaar geleden dat APH Group werd opgericht.

CEO Wytse Oosterbaan richtte de onderneming op in 1997, in het Friese Leeuwarden. “APH Group ontstond uit een samenwerkingsverband met onder meer HZPC, waar ik werkzaam was als projectleider voor Oost-Europa”, vertelt hij.

Omzet van 65 miljoen euro

Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale partner op het gebied van machines en installaties voor de productie en verwerking van aardappelen en vollegrondsgroenten. Sinds de officiële oprichting in 1997 groeide de omzet van het internationale handelsbedrijf naar 65 miljoen euro. Vandaag de dag zijn er wereldwijd 200 medewerkers actief, verspreid over 18 locaties in 10 landen. Sinds 2013 is het hoofdkantoor met showroom te vinden in Heerenveen.

Kansen in export na val IJzeren Gordijn

Aan het begin van de jaren ’90 van de vorige eeuw ging Oosterbaan ‘op ontdekkingsreis’ in de voormalige Sovjet-Unie na de val van het IJzeren Gordijn. “Er lagen kansen in de export van landbouwmachines naar Oost-Europa, terwijl HZPC diezelfde kansen zag voor pootaardappelen. Zodoende ging ik uiteindelijk de verkoop, marketing en aftersales coördineren voor meerdere fabrikanten”, stelt Oosterbaan. Met een aantal van deze fabrikanten van het eerste uur werkt APH Group nog steeds samen.

Groeistrategie faciliteren met investeerder

Momenteel is APH Group actief in meer dan 50 landen wereldwijd met een uitgebreid productportfolio bestaande uit merken zoals Baselier, Dewulf, Miedema, Omnivent, Manter en T-L. De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid en heeft de ambitie om dit verder door te zetten richting de toekomst. Zo is er vorig jaar in 365 Capital een investeerder gevonden om deze ambities verder vorm te geven en de groeistrategie te faciliteren, waarbij onlangs de eerste stap is gezet met de overname van Agri 2.0.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO