Als de aardappel uw vak is, lees Aardappelwereld magazine digitaal en op papier
Aardappelwereld magazine
Log in om dit artikel te kunnen lezen
Relatie nummer of e-mail
Wachtwoord
Kies Premium om alles te lezen en toegang tot het archief
Zelfs in een land als Polen, waar consumenten van oudsher veel en vaak aardappelen eten, daalt de consumptie van verse tafelaardappelen.
Wat is een aardappel? Is het een gewas dat de wereld voedde in tijden van honger? Is het de knol die in elk klimaat past? Is het een gewas dat meer voedingsstoffen per hectare kan opleveren dan enig ander? Is het de basis van een wereldwijde industrie die bijna elk land op aarde bereikt?
De boerenactie van 1 oktober is een daverend succes gebleken. De onvrede vanuit de basis organiseren en omzetten in een overweldigende protestdag is knap gedaan door de organisatoren. Velen spraken over de grote saamhorigheid van een anders wel eens verdeeld lijkende sector.
Bij de groentekoeling staat een vrouw van een jaar of dertig vertwijfeld met een recept in haar handen. “Dennis, ze hebben alleen aardappelschijfjes. Maar we moeten aardappelblokjes hebben voor het recept. Wat nu?” Dennis wist het ook niet. Zijn oplossing dat ze dan maar de schijfjes moesten nemen was volgens haar de oplossing niet.
Uw advertentie had hier kunnen staan.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden
Evenementen
©2015 - 2025 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO