13 mei 2020 | Artikelen
Avebe ontwikkelt membraantechnologie voor CO2-reductie
Tijdens de Zetmeelaardappeldag vertelde Avebe-bestuursvoorzitter Bert Jansen vorige zomer dat de coöperatie wat betreft duurzaamheid in haar fabrieken focust op minder CO2-uitstoot en minder watergebruik. Met behulp van subsidies hebben ze inmiddels een speciale methode om eiwitten te winnen ontwikkeld en in gebruik genomen: Duurzaam Concentreren van Aardappelsap met Membranen (DuCAM). Daarmee zal het bedrijf…
12 februari 2020 | Artikelen
Deelnemers Horecava inspireren met nieuwe aardappelproducten
De omzet van de buitenshuisconsumptie groeide in het afgelopen decennium met 16,5 procent tot 21 miljard euro, blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van kennisplatform FoodService Instituut Nederland. De Horecava is een uitstekende gelegenheid voor de deelnemende bedrijven uit de aardappelsector om te laten zien hoe ze trends en eisen van de consument qua consumptie buitenshuis…
12 februari 2020 | Artikelen
Vers, duurzaam en zoveel mogelijk van Bintje
Tussen de snelgroeiende grootindustriëlen in de Belgische aardappelscene zijn er ook bedrijven die op een meer bescheiden manier meeliften op de al jarenlange successen in de branche. Een treffend voorbeeld daarvan is Remo-Frit uit Verrebroek. Deze aardappelverwerker, een puur Vlaams familiebedrijf zoals de vele andere in het land, heeft al sinds de oprichting een heel…
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO