Al abonnee? Activeer hier uw premium account

WUR

12 oktober 2022 | Artikelen

Behoud phytophthora­resistentie voor volgende generaties

Phytophthora is een moeilijk te vangen probleem. Helemaal voor de biologische landbouw waar geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt mogen worden. Daarom heeft Bionext een eerste generatie van resistente rassen als ’Robuust’ bestempeld. Dit klinkt veelbelovend, maar er schuilt toch een groot gevaar in deze aanpak.

12 oktober 2022 | Artikelen

Aardappelprofessor promoveert weer: On processing potato

“Iedereen die geïnteresseerd is in de verwerking van de aardappel en mensen die kennis willen nemen van een innovatieve onderzoeksaanpak”, zijn volgens Anton Haverkort potentiële lezers van zijn meest recente promotieonderzoek. Op 14 september promoveerde Haverkort voor de tweede keer, ditmaal op een uitgebreid onderzoek over de aardappelverwerking, met als titel: On processing potato.

5 oktober 2022 | Nieuws

Nieuw tijdperk voor plantenonderzoek met NPEC kassen

Met de recente opening van het Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre (NPEC) stapt het plantenonderzoek binnen in een nieuw tijdperk van automatisering en heel veel data.

14 september 2022 | Artikelen

Sterke aardappelketen noodzakelijk om te kunnen blijven innoveren

Na vier jaar komen ruim zesduizend spelers uit de aardappelketen weer live bij elkaar op de Aardappeldemodag 2022. Om te kunnen blijven innoveren in de Nederlandse aardappelsector, is het gekozen thema ‘Kennis maken kennis delen’ een sterke basis, zo stellen dr. ir. Sjoukje Heimovaara, de nieuwe bestuurs­voorzitter van Wageningen University & Research (WUR) en Dick Hylkema, directeur…

23 augustus 2022 | Nieuws

Volledig dagprogramma Aardappeldemodag 2022 bekend

De organisatie van Aardappeldemodag 2022 heeft het inhoudelijke dagprogramma voor het evenement bekendgemaakt.

17 augustus 2022 | Artikelen

‘Kennis maken, kennis delen’

Officiële catalogus

Op 31 augustus 2022 is er weer een live Aardappeldemodag op en om het terrein van Proefbedrijf Westmaas. “Elkaar weer face to face ontmoeten, daar zien we enorm naar uit”, laat het voltallige beursteam alvast uitnodigend weten.De volledige catalogus is voor abonnees online te lezen in de PDF van het augustusnummer.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO