Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Toekomstbestendige aardappelteelt met robuuste rassen is sleutel in veredelingswerk HZPC

31 oktober 2022

In aardappelveredeling richt HZPC zich op robuuste rassen met een hoge opbrengst. Met deze focus wil het bedrijf een positieve impact hebben op de gehele aardappelwaardeketen wereldwijd.

Het Nederlandse aardappelveredelings- en handelsbedrijf zal tijdens de Potato Variety Days (Rassendagen) 2022 speerpunten in het veredelingswerk illustreren. Op 9 november organiseert HZPC een online show rondom de toekomst van de pootgoedteelt, om de aardappelketen te inspireren. Ook kunnen gasten de Potato Variety Days fysiek bezoeken op 10 en 11 november.

Even Greener

Het bedrijf wil benadrukken dat aardappelen een duurzame keuze zijn. “In vergelijking met rijst of tarwe heeft het gewas een kleine CO2-voetafdruk. En die voetafdruk wordt nu nog kleiner, want met elk nieuw ras dat we introduceren, legt HZPC de lat hoger. In onze voortdurende zoektocht naar nieuwe, betere, toekomstbestendige aardappelrassen ontdekken we regelmatig prachtige dingen”, aldus het bedrijf. In de aanloop naar en tijdens de Potato Variety Days presenteert HZPC het ‘Even Greener’ rassenpakket: een selectie van nog duurzamere rassen met een lagere milieubelasting, die volgens HZPC allemaal bovengemiddeld scoren op vijf duurzame kenmerken. De gebruiker kan online bepalen welke van deze eigenschappen het belangrijkst zijn. HZPC biedt vervolgens een aardappelras aan dat aan die wensen voldoet en geeft zo toegang tot de meest duurzame aardappelrassen.

Toekomstbestendige aardappelteelt

Omdat de wereld voor veel uitdagingen staat, vindt HZPC dat er geen tijd te verliezen is als het gaat om een gezonde planeet. “Dag in, dag uit werken we aan het creëren van nieuwe en betere rassen die groeien onder verschillende omstandigheden en klimaten. Natuurlijke hulpbronnen moeten gerespecteerd en beschermd worden. Door te blijven innoveren, zorgen we ervoor dat we daaraan kunnen bijdragen. Samen met onze partners maken we de aardappelteelt toekomstbestendig.”

Potato Variety Days 2022 e-book

In november zetten bedrijven die deelnemen aan de Potato Variety Days hun aardappelrassen van de toekomst in de schijnwerpers. Lees alle ins en outs over deze editie van het evenement in ons speciale e-book, inclusief need-to-know informatie en een actuele lijst van deelnemende bedrijven. We vragen alle aardappelprofessionals om ons te laten weten wat zij de belangrijkste onderwerpen vinden als het gaat om de veredeling van de aardappelrassen van de toekomst. Vergeet uw antwoord op deze vraag niet met ons te delen wanneer u het formulier invult om ons e-book gratis te downloaden!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO