Al abonnee? Activeer hier uw premium account

FAO

12 december 2023 | Nieuws

FAO lanceert Internationale Dag van de Aardappel

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) lanceerde begin december de Internationale Aardappel Dag. Voortaan staat 30 mei wereldwijd in het teken van de aardappel. Doel van deze bijzonder dag is het bewustzijn te vergroten van een gewas dat regelmatig door miljarden mensen wordt geconsumeerd en dat van mondiaal belang is voor de…

30 mei 2023 | Nieuws

BO Akkerbouw roept regering op om verzoek Internationale Aardappeldag te ondersteunen

BO Akkerbouw heeft een brief gestuurd aan minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) met de vraag om het verzoek om 30 mei vast te leggen als Internationale Aardappeldag (‘International Potato Day’) namens de Nederlandse regering met enthousiasme te ondersteunen.

13 juli 2022 | Artikelen

WPC benadrukt rol van aardappel in wereld wijde voedselzekerheid

Van 30 mei tot en met 2 juni vond in Dublin het elfde World Potato Congress (WPC) plaats. Ruim negenhonderd aanwezige aardappelprofessionals werden tijdens het evenement gewezen op de belangrijke rol van de aardappel in het duurzaam voeden van de groeiende wereldbevolking in turbulente tijden.

12 augustus 2020 | Artikelen

FAO-fotowedstrijd (on)gezonde planten verlengd

De Voedsel- en Landbouw­organisatie van de Verenigde Naties FAO organiseert dit jaar een fotowedstrijd waarbij amateur- en professionele fotografen hun beeldmateriaal van gezonde en ongezonde planten kunnen inzenden. De inzendtermijn is verlengd tot 15 januari 2021, een uitgelezen kans om de aardappel een internationaal podium te bieden.

15 april 2020 | Artikelen

FAO-fotowedstrijd (on)gezonde planten

De Voedsel- en Landbouw­organisatie van de Verenigde Naties FAO organiseert een fotowedstrijd waarbij amateur- en professionele fotografen nog tot en met 15 juni foto’s van gezonde en ongezonde planten kunnen inzenden.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO