Al abonnee? Activeer hier uw premium account

FAO

30 mei 2024 | Nieuws

30 mei is Internationale dag van de aardappel

Vandaag is een belangrijke dag voor de aardappelsector wereldwijd. Op 30 mei van dit jaar vindt de eerste International Day of Potato plaats. In 2018 nam het World Potato Congress het initiatief voor een internationale aardappeldag. Samen met Peru en een aantal andere landen is dit initiatief voor een jaarlijks terugkerende aardappeldag voorgesteld aan de…

23 april 2024 | Nieuws

Webinar Internationale Dag van de Aardappel

World Potato Congress Inc. presenteert het webinar: “International Day of Potato 2024-Harvesting Diversity, Feeding Hope”, gepresenteerd door Dr. André Devaux en Dr. Chikelu Mba, 29 april 2024, om 15:00 uur Europese tijd.

12 december 2023 | Nieuws

FAO lanceert Internationale Dag van de Aardappel

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) lanceerde begin december de Internationale Aardappel Dag. Voortaan staat 30 mei wereldwijd in het teken van de aardappel. Doel van deze bijzonder dag is het bewustzijn te vergroten van een gewas dat regelmatig door miljarden mensen wordt geconsumeerd en dat van mondiaal belang is voor de…

30 mei 2023 | Nieuws

BO Akkerbouw roept regering op om verzoek Internationale Aardappeldag te ondersteunen

BO Akkerbouw heeft een brief gestuurd aan minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) met de vraag om het verzoek om 30 mei vast te leggen als Internationale Aardappeldag (‘International Potato Day’) namens de Nederlandse regering met enthousiasme te ondersteunen.

13 juli 2022 | Artikelen

WPC benadrukt rol van aardappel in wereld wijde voedselzekerheid

Van 30 mei tot en met 2 juni vond in Dublin het elfde World Potato Congress (WPC) plaats. Ruim negenhonderd aanwezige aardappelprofessionals werden tijdens het evenement gewezen op de belangrijke rol van de aardappel in het duurzaam voeden van de groeiende wereldbevolking in turbulente tijden.

12 augustus 2020 | Artikelen

FAO-fotowedstrijd (on)gezonde planten verlengd

De Voedsel- en Landbouw­organisatie van de Verenigde Naties FAO organiseert dit jaar een fotowedstrijd waarbij amateur- en professionele fotografen hun beeldmateriaal van gezonde en ongezonde planten kunnen inzenden. De inzendtermijn is verlengd tot 15 januari 2021, een uitgelezen kans om de aardappel een internationaal podium te bieden.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO