Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Bijna 30 landbouwers melden zich bij Kverneland Group voor donatie overstromingsgebied

11 november 2021

Na een oproep om financiële steun aan te vragen vanwege de overstromingen, hebben 27 getroffen agrarisch ondernemers zich gemeld bij Kverneland Group.

De 27 landbouwers, woonachtig in het overstromingsgebied van Limburg en België, hebben een aanvraag ingediend met het verzoek tot een donatie van de Kverneland Group. Gezamenlijk bezitten deze agrarisch ondernemers bijna 785 hectare getroffen landbouwgrond. In overleg is besloten dat de aangemelde ondernemers naast een vast bedrag ook een hectarebedrag zullen ontvangen wanneer het gaat om een totale oppervlakte van meer dan 3 hectares. De ontvangende landbouwers zullen deze donatie gebruiken om overstroomde landbouwgebieden schoon te maken, opnieuw in te zaaien en/of gereed te maken om opnieuw te kunnen inzaaien.

Donatiebedrag van 50.000 euro

Het internationale bedrijf voor de ontwikkeling, productie en distributie van landbouwwerktuigen, elektronische oplossingen en digitale diensten, liet eerder weten dat ze agrarische ondernemingen in het overstromingsgebied in Nederland en België wilden ondersteunen die getroffen waren door de extreme overstromingen die deze zomer hebben plaatsgevonden. Het bedrijf bood ondernemers in het getroffen gebied daarom de mogelijkheid om een beroep te doen op een beschikbaar gesteld donatiebedrag van 50.000 euro voor Nederland en België. Daarnaast was een identiek donatiebedrag beschikbaar voor getroffen agrariërs in Duitsland en Oostenrijk.

Steuntje in de rug voor ondernemer en sector

De Kverneland Group geeft aan zich te realiseren dat deze bijdrage slechts ‘een druppel op de gloeiende plaat’ is. “Desalniettemin willen wij daadwerkelijk naast de agrarisch ondernemer staan, in goede en slechte tijden. Daarom hebben wij deze actie opgezet. Wij denken hiermee een steuntje in de rug te geven aan de ondernemer en sector die het al zo moeilijk heeft”, aldus Walter Ruiterkamp, algemeen directeur Kverneland Group Benelux.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO