Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Lauwwarme aardappelsalade

maart 2023


Dat tafelaardappelen ‘gewone’ aardappelen zijn, hangt er maar helemaal van af wat je er mee doet. Want ook gewoon een aardappel kun je zo ongewoon lekker op tafel zetten als je zelf wilt!


Bijgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 20 minuten.

• 750 gram iets kruimige aardappelen
• 2 sjalotjes
• 3 teentjes knoflook
• 2 eetlepels roomboter
• 3 lente-uitjes
• 4 takjes dille
• 1-1½ eetlepel dragonazijn (of andere kruidenazijn)
• grof gemalen zout en peper

Kook de aardappelen met schil in water met zout in 8-12 minuten (niet te) gaar.
Pel intussen de sjalot en knoflook. Snijd de sjalot in hele dunne ringetjes en de knoflook in hele dunne plakjes. Smelt de boter uit in een pan met dikke bodem. Fruit hierin op een heel zacht vuurtje de sjalot en knoflook. Schep sjalot en knoflook uit de boter.
Giet de aardappelen af. Spoel kort met koud water, pel ze en snijd in stukken.
Bak de aardappelen in het achtergebleven bakvet kort rondom bruin.
Breng op smaak met flink zout en grof gemalen peper.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en hak de dille.
Schep sjalot en knoflook door de aardappel. Schud goed om. Blus af met de azijn.
Neem de pan van het vuur en schep er de lente-ui en dille door. Serveer direct.

Tip: Zelf vind ik deze lauwwarme salade zo al enorm lekker, puur en fris. Maar je kunt er samen met de azijn ook een theelepel Franse mosterd door scheppen.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO