Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Is aardappel nou een groente of niet? Wij Nederlanders zien het als de bron van koolhydraten door de manier waarop we ‘m serveren. Boordevol vitamine C, dat wel. Nou,..….dan serveren we ‘m toch gewoon anders?
Groentegerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten (excl. oventijd)
Verwarm de oven voor op 220°C.
Zet de aardappel op stukken aluminiumfolie. Besprenkel met wat olijfolie en rijkelijk zout en peper. Pak ze in en pof in 45 minuten in de oven gaar. Rooster ook de pijnboompitjes enkele minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Hak intussen de steeltjes van de koriander (houd het blad apart). Snijd de venkel in dunne plakjes en de puntpaprika in dunne reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan op laag vuur. Pers er de knoflook boven uit. Voeg koriandersteeltjes en wat zout en peper toe. Fruit alles op een zeer laag vuur een paar minuten. Voeg de venkel en paprika toe en bak die in 8 minuten zachtjes mee. Voeg 3 dl water met het bouillontablet toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de groenten 15 minuten stoven. Neem de pan van het vuur. Hak het korianderblad en roer met wat citroensap door de groenten. Verhit wat olijfolie in een grillpan of op een grillplaat. Snijd de aardappel in parten en bak ze op de snijkanten tot ze goudbruin zijn. Schep de venkel en paprika uit de bouillon op een serveerschaal. Leg er de aardappelstukken op en bestrooi met de pijnboompitjes.
Tip: Maak de groenten eens af met een flinke lepel crème fraîche erdoor.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO