Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
De prachtige zomer maakt dat we gelukkig veel buiten zijn. Maar aangezien zowel weers- als coronaverwachtingen onzeker zijn en we niet weten wat de komende weken gaan brengen, kun je maar beter veel netflixseries en een goede bingewatchsnack op de plank hebben liggen…
Snack, 4 personen. Bereidingstijd ca. 10 minuten.
• 1 zak chips naturel
• 1 bakje pulled pork of gegaarde kipflakes (ca. 200 gram)
• 2 lente-uitjes
• 75 gram geraspte jonge belegen kaas
• 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
• 1 klein bekertje crème fraîche (125 gram)
• 1-1½ theelepel Mexican streetfood kruidenmix (of Cajun kruidenmix)
Warm de oven voor op 180º.
Doe de heft van de chips in een ruime ovenschaal. Verdeel er de pulled pork (of chicken flakes) over. Hak de lente-ui in fijne ringetjes. Strooi er over. Bedek weer met een laag chips. Bestrooi met de kaas en zet zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Klop intussen een dipper van de crème fraîche met de Mexican (of Cajun) kruidenmix. Breng op smaak met grof gemalen zout en peper.
Hak de koriander fijn.
Neem de chips uit de oven. Bestrooi met de koriander. Scheur er met de vingers stukken af en dip royaal in de heerlijke dipsaus.
Tip: Om je vingers bij af te likken, dus vergeet de servetjes niet.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO