Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Visstoof met spicy ginger juice

oktober 2022

Het mooie aan innovaties en nieuwe producten is dat je veelal wordt uitgenodigd om opnieuw naar gewoontes te kijken. Dus heb ik ginger beer gehaald, een nieuw en hip drankje. Het heeft mij geïnspireerd tot een leuke mixmatchstoofschotel vol verrassende ingrediënten.


Hoofdgerecht 2 personen. Bereidingstijd ca. 20 minuten (excl. 30 minuten oventijd).

• 600 gram vastkokende aardappelen
• 4 tenen knoflook
• 1 rode peper
• 2 eetlepels sesamolie
• 1 flesje ginger beer (375 ml)
• 1 eetlepel gembersiroop
• 2 eetlepels vissaus
• 4 lente-uitjes
• 350 gram diverse vis (bijv. witvis en wok garnalen)
• ½ bosje koriander

Schil de aardappelen. Snijd in plakjes van 1 cm en gaar ze 7 minuten (dit kan in kokend water, maar stomen is nog lekkerder).

Pel intussen de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd het kapje van de peper en klop de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes. Verwarm in een steelpan de sesamolie met de knoflook en rode peper. Laat een paar minuten trekken. Voeg ginger beer, gembersiroop en vissaus toe en breng aan de kook. Laat tot ongeveer de helft inkoken.

Snijd de lente-ui in ringetjes. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Verdeel er de vis (en garnalen) en de lente-ui over. Schenk er de ingekookte gembersaus overheen (met knoflook en rode peper). Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de voorverwarmde over. Hak de koriander fijn en strooi dit bij het serveren er overheen.

Tip: Als je om en om de rode peper door je handen rolt en vervolgens de pitjes er uit klopt, krijg je vaak de peper helemaal leeg van pitjes.


Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO