Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Bildtse Aardappelweken brengen burger en boer tot elkaar

22 juni 2023

Van zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 8 juli 2023 vindt de vierde editie van de Bildtse Aardappelweken plaats. Met kunst, theater en muziek wil het evenement boeren en burgers verbinden, dit keer rondom het thema ‘Foetprint, hoe duur(zaam)?’.

“De Bildtse Aardappelweken zijn bedoeld om de burger en de boer tot elkaar te brengen. De eerste editie was in 2008, het internationale jaar van de aardappel, en sindsdien wordt iedere vijf jaar in de landstreek het Bildt een editie georganiseerd”, vertelt Teun de Jong namens het bestuur van de Stichting De Bildtse Aardappelweken.

In gesprek met akkerbouwers

Gedurende drie weken kunnen bezoekers kunst bewonderen in vier akkerbouwbedrijven. In de schuren is nieuw werk te zien van gevestigde namen, maar ook jonge, startende kunstenaars krijgen een podium. Zij zijn aan de slag gegaan met het thema ‘Foetprint, hoe duur(zaam)?’. Het gekozen thema leidt volgens de organisatie tot vragen en discussie. “Efficiënt gebruik van landbouwgrond versus genoeg voedsel voor iedereen in Nederland, wetgeving en prijs van voedsel verhouden zich krampachtig tot elkaar. Met de voeten in de klei puzzelen boeren binnen deze kaders. Hoe verdelen wij onze grond? Wat is duurzaam?” Tijdens de Aardappelweken kan iedereen hierover meedenken en in gesprek gaan met de akkerbouwers van het Bildt”, legt de organisatie uit. Ook wordt in het kader van het Bildtse evenement theaterstuk Axomama opgevoerd, vernoemd naar de godin van de aardappel. Het stuk draait om de vraag hoe natuur en cultuur zich tot elkaar verhouden. De Aardappelweken worden afgesloten met een gratis toegankelijke Bietpicknick met livemuziek. Meer informatie over het programma en kaarten vindt u hier.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO