Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Lamb Weston/Meijer kiest Gpi-additievenlijn voor toekomstgerichte fabriek

6 september 2022

Gpi De Gouwe levert het additieven preparatiesysteem voor de nieuwe fabriek van aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer (LWM).

De jaarlijkse productiecapaciteit van LWM kan met 180.000 ton verhoogd worden dankzij de bouw van een nieuwe vlokkenfabriek. Met de uitbreiding van de bestaande productielocatie in Kruiningen komt LWM tegemoet aan de stijgende vraag naar gedroogde aardappelvlokken.

Aansluiten op wensen van de klant

“Er is wat tijd aan vooraf gegaan om tot het definitieve ontwerp voor de additievenlijn te komen, maar dit heeft geresulteerd in een additieven-aanmaaksysteem dat perfect aansluit op de wensen van de klant”, vertelt Leo Smits, Manager Sales Design bij Gpi De Gouwe. Het additieven-preparatiesysteem voor de nieuwe fabriek bestaat onder andere uit Big Bag-losstations, vacuüm transportsystemen, doseer- en mengtanks, kantelbakken en het benodigde leidingwerk, alles geheel van rvs.

Constante productiekwaliteit gegarandeerd

Smits geeft aan dat het systeem gemakkelijk en gebruiksvriendelijk additieven toevoegt aan de aardappelvlokken, zodat de constante productkwaliteit van de aardappelproducten het hele jaar door gegarandeerd is. “Aardappelen zijn een natuurproduct waarvan de kwaliteit afhankelijk is van de omstandigheden gedurende de groei van de aardappel en het oogstseizoen. Toevoeging van zogenaamde additieven (bijvoorbeeld emulgatoren) zijn van belang voor behoud van een constante kwaliteit van het eindproduct. Aan de aardappelvlokken die in de nieuwe fabriek geproduceerd zullen gaan worden, kunnen additieven via Gpi’s nieuwe additieven systeem eenvoudig en nauwkeurig gedoseerd toegevoegd worden aan het aardappelzetmeel.”

Fabriek met oog voor toekomst

LWM geeft aan dat duurzaamheid hoog op de agenda staat en ernaar te streven hun activiteiten van aardappelteelt tot slimme verwerking op een zo efficiënt mogelijke manier uit te voeren, waarbij het milieu zo min mogelijk belast wordt. De nieuwe fabriek stelt LWM in staat om minder uitstoot te produceren. “Dit is cruciaal voor onze duurzaamheidsstrategie. Deze investering versterkt onze wereldwijde positie en maakt onze groeiambitie, nieuwe productinnovatie en verbeterde service aan klanten mogelijk”, stelt Marc Schroeder, CEO van het bedrijf met zeven productiefaciliteiten met ruim 1.800 medewerkers. Naast diepgevroren frites in alle soorten en maten levert LWM ook gedroogde aardappelvlokken voor onder andere soep, pasta en aardappelpuree.

Gpi De Gouwe levert additievenlijn voor Lamb Weston/Meijer’s nieuwe fabriek in Kruiningen. Het additievenpreparatiesysteem (additiveline) voor de nieuwe fabriek bestaat onder andere uit Big Bag-losstations, vacuüm transportsystemen, doseer- en mengtanks, kantelbakken en benodigd leidingwerk, en dit alles geheel van rvs.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO