Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Plek voor aardappelkennis binnen nieuw voedingswetenschappelijk kenniscentrum

21 juli 2022

Met ingang van 20 juli 2022 is het Cosun Nutrition Center (CNC) officieel gestart als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding.

Ook aardappelkennis krijgt een plek in het kenniscentrum van de coöperatieve agrofood onderneming Royal Cosun. Het CNC zal zich richten op alle plantaardige producten en ingrediënten binnen de onderneming met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid, zo laat de agrofood-onderneming weten.

Plek voor opgebouwde kennis

Eerder dit jaar maakte Cosun de nieuwe strategie genaamd Unlock 25 bekend, waarmee het internationaal wil groeien in die productsegmenten die bijdragen aan het welzijn van mens en dier en aan een meer duurzame leefstijl. Het kenniscentrum past binnen deze strategie. “De opzet van het CNC past perfect binnen onze ambitie om een actieve rol te spelen in zowel de dialoog als kennisontwikkeling in onze prioriteitsgebieden. Het centrum richt zich over de volle breedte van onze plantaardige producten binnen het concern. Dus ook voor de nieuwe groeigebieden als eiwitten en vezels. De kennis die door de jaren heen is opgebouwd over o.a. suikerbieten, aardappelen en cichorei en de voedingskundige aspecten van deze gewassen krijgt hier ook een plek”, vertelt Cosun-CEO Hans Meeuwis.

Plantaardig voedingspatroon

“Ik vind het mooi dat we, naast suiker, de verbreding opzoeken met de andere producten binnen de onderneming, zoals plantaardige eiwitten, aardappelproducten, voedingsvezels en andere plant-based voedingsmiddelen en -ingrediënten”, vertelt senior manager voeding, gezondheid en duurzaamheid Andries Olie van het nieuwe kenniscentrum. “Als we in 2050 de wereldbevolking op een gezonde manier willen voeden en de milieudruk binnen de perken willen houden, dan moeten we zorgen voor een minder dierlijk- en een meer plantaardig voedingspatroon”, vervolgt hij. Cosun geeft aan hier als producent aan te willen bijdragen, kennis te willen delen en actief de dialoog hierover aan te gaan. Wetenschappelijk onderzoek en officiële voedingsrichtlijnen zijn daarbij het uitgangspunt.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO