Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Duurzaamheid

15 maart 2023 | Artikelen

Nederlands tafelaardappelareaal voor 66 procent ‘On the way to PlanetProof’

In 2022 bedroeg het On the way to PlanetProof-areaal tafelaardappelen met 7.945 hectare 66 procent van het totale Nederlandse tafelaardappelareaal. Het totale areaal aan PlanetProof-gecertifi­ceerde tafelaardappelen in Europa bedraagt 8.443 hectare. Dat blijkt uit cijfers over plantaardige producten die Stichting Milieukeur (SMK), de organisatie die het keurmerk ontwikkelt en beheert, begin maart bekendmaakte ter ere…

16 februari 2023 | Nieuws

Zweeds bedrijf lanceert innovatief aardappelverpakkingsmateriaal

Het Zweedse bedrijf Tomorrow Machine heeft een innovatief biologisch afbreekbaar aardappelverpakkingsmateriaal ontwikkeld met de naam GoneShells. Het bedrijf werd geïnspireerd door de natuur om zo de huidige manier waarop voedselverpakkingen worden ontworpen te veranderen.

15 februari 2023 | Artikelen

McCain lanceert programma regeneratieve landbouw nu ook in Nederland

Eind januari lanceerde McCain een nieuw programma voor regeneratieve landbouw. Hiermee wil de verwerker Nederlandse aardappeltelers ondersteunen in de transitie naar duurzamere landbouwpraktijken. “Hiervoor ontvangen telers een premie van 5 euro per ton. Verder is het een mooie uitdaging voor agronomie die hopelijk kan helpen om de toekomst van de aardappelteelt in onze regio veilig…

20 oktober 2022 | Nieuws

Jungheinrich ontvangt platinum certificering maatschappelijk verantwoord ondernemen

Intralogistiek expert Jungheinrich heeft voor de tweede keer op rij het platinum EcoVadis duurzaamheidscertificaat mogen ontvangen.

26 mei 2022 | Nieuws

Richard Harrison nieuwe algemeen directeur WUR Plant Sciences Group

Per 1 september wordt Richard Harrison Algemeen Directeur Plant Sciences Group (PSG) van Wageningen University & Research (WUR).

6 mei 2022 | Nieuws

HZPC zet in op ontwikkeling robuuste aardappelrassen voor meer voedselzekerheid

Aardappelveredelaar HZPC zet vol in op het ontwikkelen van robuuste, duurzame rassen.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO