Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Organisaties

30 mei 2024 | Nieuws

30 mei is Internationale dag van de aardappel

Vandaag is een belangrijke dag voor de aardappelsector wereldwijd. Op 30 mei van dit jaar vindt de eerste International Day of Potato plaats. In 2018 nam het World Potato Congress het initiatief voor een internationale aardappeldag. Samen met Peru en een aantal andere landen is dit initiatief voor een jaarlijks terugkerende aardappeldag voorgesteld aan de…

23 april 2024 | Nieuws

Webinar Internationale Dag van de Aardappel

World Potato Congress Inc. presenteert het webinar: “International Day of Potato 2024-Harvesting Diversity, Feeding Hope”, gepresenteerd door Dr. André Devaux en Dr. Chikelu Mba, 29 april 2024, om 15:00 uur Europese tijd.

17 april 2024 | Artikelen

Aardappeldemodag 2024 organiseert Rooifabrikantenarena

Op 21 augustus aanstaande vindt de Aardappeldemodag te Westmaas weer plaats. Tijdens deze editie van het toonaangevende aardappel­evenement zullen de fabrikanten van aardappelrooi­machines zich niet meer in het veld, maar statisch in de Rooifabrikantenarena presenteren.

12 april 2024 | Nieuws

Rabobank en Agrofoodcluster intensiveren samenwerking

Rabobank en de netwerkorganisatie Agrofoodcluster in Flevoland, Friesland en Groningen intensiveren de samenwerking. Samen gaan de organisaties na deze zomer een nieuwe pootgoedvisie uitbrengen. Daarnaast verlengt Rabobank het partnerschap met het Emmeloordse cluster.

26 maart 2024 | Nieuws

Biostimulant weert luis en verlaagt mogelijk virusdruk

Volgens PlantoSys, ontwikkelaar van biostimulanten en meststoffen uit Lochem, is het product SilicaPower na verdere bestudering ook geschikt gebleken om luisaantastingen in aardappelplanten te weren. “Het product maakt het loof letterlijk harder”, benadrukt de fabrikant. Uit onderzoeksresultaten van Wageningen Universiteit & Research blijkt dat de biostimulant de weerbaarheid van de plant versterkt tegen abiotische en…

25 januari 2024 | Nieuws

Pootaardappeldag wil antwoord geven op de vraag hoe je als bedrijf overeind blijft

Op dinsdag 30 januari 2024 organiseert Delphy weer de Pootaardappeldag, wintereditie in ‘t Voorhuys in Emmeloord. In het dagvullende programma gaan diverse sprekers in hun presentaties in op uitdagingen in de huidige pootaardappelteelt. Tijdens de dag zullen er veel details over het onderzoek in pootgoed en ontwikkelingen in de pootgoedteelt worden gepresenteerd.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO