Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Poten

12 oktober 2022 | Nieuws

Robuuste 8-rijige All-in-One trekt veel aandacht op PotatoEurope 2022

Tijdens PotatoEurope 2022, begin september gehouden nabij het Duitse Hannover, is de 8-rijige bunkerbandpootmachine met frees van het Duitse fabricaat All-in-One geen alledaagse verschijning.

17 augustus 2022 | Artikelen

Grimme presenteert nieuwe aardappeltechnieken op eigen Hof

Vier nieuwe/ge├╝pgradede rooiers en een compleet aangepakte pootmachine zijn het resultaat van een paar jaar doorontwikkeling bij fabrikant Grimme. Tot nu toe vrij onopgemerkt vanwege beperkte demonstratiemogelijkheden als gevolg van de coronapandemie. Onlangs is deze achterstand echter in een klap weggewerkt met de uitgebreide showdagen op het eigen landbouwbedrijf Grimme Hof te Cappeln.

11 mei 2022 | Artikelen

Poten en kick-off meeting startsein voor organisatie PotatoEurope

Op 7 en 8 september 2022 organiseert DLG de Duitse editie van aardappelvakbeurs PotatoEurope. In de aanloop naar het evenement, gehouden op Rittergut Bockerode nabij Hannover, zijn onlangs de poters voor de rooidemonstraties de grond ingegaan. Op de 30 hectare gereserveerd voor machinedemonstraties zullen in september bekende rooierfabrikanten hun modernste oogstmachines in de praktijk tonen.

11 augustus 2021 | Artikelen

AVR lanceert nieuwe MultiForce-frontfrees

Om de pootbedbereiding te verbeteren, lanceert AVR dit jaar een nieuwe frontfrees. De nieuwe MultiForce-machine kan met minder trekkracht de grond beter verkruimelen en door degrotere rotordiameter dieper werken met minder vermogensvraag.

12 mei 2021 | Artikelen

Wereldprimeur op PotatoEurope

Direct bij de start van PotatoEurope, de aardappelvakbeurs die op 1 en 2 september op de WUR-locatie te Lelystad wordt gehouden, zag een wereldprimeur het levenslicht. De eerste aardappelen voor de rooidemonstraties zijn halverwege april gepoot met de autonome werktuigdrager Robotti.

16 september 2020 | Artikelen

AVR Connect nu koppelbaar aan Dacom Cloudfarm

Fabrikant AVR uit het Belgische Roeselare heeft sinds vorig jaar voor poot- en rooimachines technologie voor dataverzameling beschikbaar via het digitale AVR Connect platform. Een recente doorontwikkeling hiervan is de samenwerking met het Nederlandse bedrijf Dacom Farm Intelligence uit Emmen. Dat heeft geresulteerd in de mogelijkheid om ook perceelsdata aan de machinedata te koppelen.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO