Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Certis Europe en Belchim Crop Protection fuseren tot Certis Belchim B.V.

april 2022


Uit de fusie van gewas­beschermingsproducenten Certis Europe en Belchim Crop Protection wordt de nieuwe vennootschap Certis Belchim B.V. gevormd. Het Japanse Mitsui & Co., Ltd. kondigde onlangs de lancering van deze nieuwe vennootschap aan.

Mark Waltham, de huidige CEO van zowel Certis Europe (dochterbedrijf van Mitsui & Co.) als Belchim Crop Protection (recent overgenomen door Mitsui & Co.), wordt benoemd tot CEO van Certis Belchim B.V., dat kantoren en functies zal behouden in het Nederlandse Utrecht en het Belgische Londerzeel.

Voortbouwen op fundamenten

“Certis Belchim is gebouwd op de fundamenten van twee creatieve en dynamische vennootschappen, die zich gepositioneerd hebben als aanbieders van innovatieve gewasbeschermingsoplossingen, ondersteund door uitmuntende technische kennis en productkennis. In Europa en daarbuiten zullen we op deze fundamenten blijven voortbouwen”, stelt Waltham. “Wij zijn verenigd in onze ambitie om onze klanten en leveranciers te helpen bij de ontwikkeling van innovatieve producten en programma’s die gewassen over de hele wereld op duurzame wijze beschermen”, voegt hij daaraan toe.

Nieuwe kracht

Met het combineren van de sterke punten van twee gerenommeerde vennootschappen, wil Certis Belchim volgens Hitoshi Kudo, General Manager van de AgriScience Division van Mitsui & Co., een nieuwe kracht in gewasbescherming creëren, met sterke fundamenten in Europa, dynamische en groeiende platformen in Noord-Amerika en groeiende mogelijkheden met partners in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Mitsui & Co. geeft aan dat Certis Belchim gebouwd is op “een brede en innovatieve portefeuille van producten op basis van Japanse R&D, aangekochte en zelf ontwikkelde gepatenteerde producten, producten van de Mitsui AgriScience-groep, strategische partnerleveranciers, en een breed en toonaangevend assortiment biologische producten”. Het bedrijf laat tot slot weten dat alle aandeelhouders van de vroegere vennootschappen zullen blijven deelnemen als aandeelhouders in Certis Belchim. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO