Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Bedrijven

3 juni 2024 | Nieuws

McCain investeert 75 miljoen euro in vestiging Lewedorp

Een week nadat McCain bekend maakte 350 miljoen euro te investeren in de drie Franse fabrieken, maakt de onderneming bekend 75 miljoen te gaan investeren in de productiefaciliteit in het Nederlandse Lewedorp. Nadat het investeringstraject is afgerond verwacht McCain nog steeds 90.000 ton frites in deze Nederlandse vestiging te blijven produceren.

Vorig jaar was het…

4 mei 2024 | Nieuws

Pootgoed indicatieprijs Agrico 51,40 euro

Recent heeft aardappelcoöperatie Agrico haar leden een gemiddelde indicatieprijs Oogst 2023 bekend gemaakt. Die is vastgesteld op 51,40 euro per 100 kilogram voor de pootgoedmaat 28/55 millimeter. De prijs betreft een gemiddelde voor alle geleverde rassen en klassen op basis van ‘herfst los afgehaald boerderij’.

30 april 2024 | Nieuws

Na 5000 uur tevreden spuitwerk tijd voor een nieuwe Loof-Does

Voor fabrikant Agricult uit Son en Breugel was de verkoop van een Loof-Does 3000 GPS onlangs een moment om even bij stil te staan. Zo’n 20 jaar na de introductie en 5000 hectare spuitwerk ruilde een tevreden klant van het eerste uur een van de allereerste machine in voor een nieuwe versie.

12 april 2024 | Nieuws

Rabobank en Agrofoodcluster intensiveren samenwerking

Rabobank en de netwerkorganisatie Agrofoodcluster in Flevoland, Friesland en Groningen intensiveren de samenwerking. Samen gaan de organisaties na deze zomer een nieuwe pootgoedvisie uitbrengen. Daarnaast verlengt Rabobank het partnerschap met het Emmeloordse cluster.

26 maart 2024 | Nieuws

Biostimulant weert luis en verlaagt mogelijk virusdruk

Volgens PlantoSys, ontwikkelaar van biostimulanten en meststoffen uit Lochem, is het product SilicaPower na verdere bestudering ook geschikt gebleken om luisaantastingen in aardappelplanten te weren. “Het product maakt het loof letterlijk harder”, benadrukt de fabrikant. Uit onderzoeksresultaten van Wageningen Universiteit & Research blijkt dat de biostimulant de weerbaarheid van de plant versterkt tegen abiotische en…

11 maart 2024 | Nieuws

Nieuwe efficiënte stikstofbladmeststof met twee biostimulanten

Nutrino Pro is een nieuwe in aardappelen toepasbare stikstofbladmeststof die AgroCentrum uit Steenbergen dit jaar op de markt brengt. Deze meststof onderscheidt zich door haar hoge efficiëntie, wat er voor zorgt dat de stikstofbenutting ook onder stressvolle omstandigheden behouden blijft.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO