Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Andries Middag nieuwe directeur VAVI

9 februari 2022
Auteur: Zindziwe Janse

De Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI) presenteert Andries Middag als nieuwe directeur.

Per 1 april 2022 neemt hij het stokje over van Hylke Brunt. In zijn rol als programmamanager voor twee regionale Greenports richtte Middag, sinds 2012 werkzaam bij LTO Noord, zich op sectorale en branchegerichte onderwerpen rondom duurzaamheid, innovatie en economische vraagstukken.

Mondiale positie verder uitbouwen

De nieuwe directeur zal zich samen met de leden van de vereniging sterk maken voor het verder uitbouwen van de mondiale positie van de Nederlandse aardappelverwerkende industrie. Daarbij zal hij zich richten op strategische thema’s op het gebied van verduurzaming, zoals de klimaat- en energietransitie, milieuvraagstukken en biodiversiteit. “Mijn voorliefde voor de agrarische sector is de afgelopen jaren verder gegroeid. Daarbij spelen zowel de sector op zich en de producten die geteeld en gemaakt worden een rol als zeker ook de mensen, ondernemers die deze topsector letterlijk gezicht geven”, vertelt Middag.

Bestuur verheugd

Het VAVI-bestuur laat weten verheugd te zijn met deze aanstelling. “Met zijn kennis en ervaring in de agrarische sector kan Middag een goede bijdrage leveren aan de duurzame groei van de innovatieve en ondernemende aardappelverwerkende industrie”, benadrukt voorzitter Chris Deen, CEO van Aviko.

Actief betrokken
De VAVI behartigt de belangen van de sector in politiek Den Haag en Brussel. De vereniging zet zich voor een gelijk speelveld in Europa voor alle partijen en is als lid actief betrokken bij de Brancheorganisatie Akkerbouw (BO), de Europese organisatie van aardappelverwerkers EUPPA en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Tevens heeft de VAVI bestuurlijke afstemming met de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO).

Evenementen

©2015 - 2022 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO