13 april 2022 | Artikelen
Hypermoderne aardappelloods bij TojaPigs verhoogt teeltsaldo
Onder het mom van ‘liever de handen aan het stuurwiel van de trekker dan nog één dag langer in de schoolbanken’ pakte Daan Jansen acht jaar geleden vol passie zijn jongensdroom op: de akkerbouwtak van landbouwonderneming TojaPigs uit Escharen. Met gedegen ondernemerschap en hard werken groeide het areaal van de belangrijkste teelt, die van de…
13 april 2022 | Artikelen
Autonoom elektronisch sorteren met nieuw robot kistenmagazijn
Geoefend rijdt pootaardappelteler Gilbert van Campen uit Kraggenburg kuubskisten in het kistenmagazijn van zijn elektronische sorteerinstallatie. Na het aangeven in de besturingssoftware hoe hoog de kisten zijn gestapeld, gaat de robot aan het werk en worden zijn pootaardappelen automatisch elektronisch gesorteerd en weer in kisten gedaan. Hij hoeft ze vervolgens alleen nog terug te zetten in…
16 maart 2022 | Artikelen
Temperatuur iets opgelopen? Koel niet meer terug
Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring. In deze Bewaarcolumn delen vier ervaren bedrijfsadviseurs van Delphy bij toerbeurt actuele bewaartips met lezers van Aardappelwereld magazine. Dit keer een bijdrage van Renould Schiffelers, werkzaam in de regio Zuidoost-Nederland.
16 februari 2022 | Artikelen
Droog product? Beperk het aantal ventilatie-uren!
Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring. In deze column delen vier deskundige bedrijfsadviseurs van Delphy bij toerbeurt actuele bewaartips. Dit keer een speciale bijdrage met een terug- en vooruitblik van Anton van der Velde, werkzaam in de regio West-Brabant.
19 januari 2022 | Artikelen
Waterrot? Stuur bij droging op minimale kanaaltemperatuur
In deze Bewaarcolumn delen vier ervaren bedrijfsadviseurs van Delphy bij toerbeurt actuele bewaartips met lezers van Aardappelwereld magazine. Dit keer een bijdrage van Reinier Stoutjesdijk, werkzaam in de regio Tholen/West-Brabant.
21 december 2021 | Blogs
Knolbewerkingen: aardappelen wassen, wegen, verpakken en stapelen
Het wassen van de knollen om aangehechte stof, grond en kleikappen te verwijderen vindt gewoonlijk plaats in de verwerkingsfabriek vóór het schillen. Ook wassen verpakkers de knollen in het algemeen om ze vervolgens te drogen vóór ze in te pakken in supermarktklaar verpakkingsmateriaal. Wassen op de boerderij als de knollen daar niet worden verpakt vindt…
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO