Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Europatat kondigt congres in Polen aan

1 december 2022

Samen met de Poolse Aardappelfederatie heeft de Europese Aardappelhandelsassociatie Europatat vandaag aangekondigd dat het volgende Europatat Congress van 5 tot 7 juni 2023 zal plaatsvinden in Gdańsk (Polen).

“Voor aardappelprofessionals uit Europa en daarbuiten is ons jaarlijkse evenement een belangrijk platform geworden om de stand van zaken in de aardappelsector te beoordelen en te communiceren over de prioriteiten en uitdagingen waarmee de aardappelhandel in Europa en daarbuiten wordt geconfronteerd”, stelt de associatie.

Belangrijke markt

“We kijken vooruit naar een zeer interessante editie van ons congres in Polen, een erg belangrijke markt voor aardappelen. Gezien de huidige geopolitieke en economische beperkingen, zal het congres voor collega’s in heel Europa en daarbuiten veel inhoudelijke dialogen opleveren over de toekomst van de aardappelhandel”, verwacht Europatat-voorzitter Tigran Richter. De voorzitter van de Poolse Aardappelfederatie, Tomasz Bieńkowski, is verheugd om het Europatat-congres 2023 voor de eerste maal naar Polen te brengen: “Momenteel zijn we de op één na grootste producent van aardappelen in de EU en de aardappelindustrie heeft een aanzienlijk aandeel in de Poolse voedselproductie, waarvan de jaarlijkse omzet enkele miljarden zloty bereikt. Gezien de aanhoudende oorlog in Oekraïne is het uiterst belangrijk dat het Europatat Congress in Polen wordt gehouden. Als voorzitter van de Poolse Aardappelfederatie wil ik vertegenwoordigers van de aardappelindustrie uit Europa en de rest van de wereld dan ook van harte uitnodigen voor het congres in Gdańsk in 2023.”

Professioneel werkprogramma en sociale evenementen

Op de eerste dag van het aankomende congres zullen de deelnemers de activiteiten van Europatat bespreken tijdens de vergaderingen van de vijf commissies (consumptieaardappelen, pootaardappelen, duurzaamheid, technische en regelgevende kwesties, en RUCIP). De Algemene Vergadering van Europatat vindt plaats in de ochtend van de tweede dag, waarna de openbare sessie van het congres zal plaatsvinden. Voor dit onderdeel van het evenement zal een selectie van hoogstaande sprekers worden uitgenodigd, om de impact van de huidige geopolitiek op de aardappelhandel en de laatste ontwikkelingen in de Poolse aardappelhandelssector te onderzoeken, kondigen de organisatoren aan. Naast het professionele werkprogramma vinden rondom het congres ook verschillende sociale evenementen plaats. Op de officiële website van het congres kunnen aardappelprofessionals meer details over het programma vinden. De organisatie geeft tot slot aan dat de inschrijving voor het evenement binnenkort open gaat.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO