Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Manter Drentse Onderneming van het Jaar 2023

20 oktober 2023

Manter, fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines te Emmen, is dit jaar gekozen tot beste Drentse Onderneming. Dit werd donderdagavond 19 oktober bekend gemaakt tijdens een spannende finale avond in Theater de Nieuwe Kolk in Assen.

Uit een selectie van ruim 150 bedrijven, werden er 10 door de jury genomineerd. Drie bedrijven bereikten uiteindelijk de finale, zoals we onlangs al schreven in Aardappelwereld magazine. Juryvoorzitter Ludo Mennes van de Stichting ‘Drentse Onderneming van Jaar’, onthulde na een spannende avond dat er één bedrijf is dat zich vanaf nu Drentse onderneming van het jaar 2023 mag noemen en dat is Manter International BV. “Manter is niet alleen een lokaal succesverhaal, maar ook een onderneming van nationaal en internationaal belang”, zo omschrijft de jury. “Het bedrijf is de ‘Drentse ASML in het klein’ met enorme potentie in de markt en een uniciteit die ongeëvenaard is in zijn soort. Met zijn eigen R&D afdeling is het bedrijf voortdurend bezig met innovatie en de dag van morgen, beweeglijk en flexibel wat aansluit bij ons thema van 2023”, schrijft de jury. “Manter, als producent van verpakkings- en weegoplossingen voor de aardappelen, groente- en fruitindustrie, heeft een aanzienlijke impact op de levens van alle Nederlanders en daarbuiten. Een van de meest opvallende kenmerken van Manter International is de complexiteit van de opdrachten en diensten die worden aangeboden. Een onderneming met een enorme potentie en een uniciteit die ongeëvenaard is in zijn soort”, zijn lovende woorden van de stichting.

Onderscheiden op verschillende vlakken

Ook gedeputeerde Willemien Meeuwissen is het daar mee eens: “De drie finalisten van de Drentse Onderneming van het Jaar onderscheiden zich onder andere door hun inzet op circulariteit, samenwerking met ketenpartners uit de regio of de afzet van hun producten. Het zijn stuk voor stuk mooie bedrijven die waardevol zijn voor Drenthe. Helaas kan er maar een de winnaar zijn. Manter International, van harte gefeliciteerd met deze welverdiende prijs.”

Waardering voor alle betrokkenen

In zijn reactie zegt Herman Wehkamp, directeur Manter International dat deze prijs hem vooral heel blij maakt. “We fungeren in stilte. Anderen hebben ons deze waardering gegeven. Ik zie deze prijs als een herkenning voor wat we met elkaar als team in alle jaren hebben opgezet.” De Stichting ‘Drentse Onderneming van het Jaar’ meldt dat ze jaarlijks haar Prijs uitreikt aan een succesvolle onderneming die staat voor goed en vernieuwend ondernemerschap en een waardevolle bijdrage levert aan de economie en werkgelegenheid in Drenthe. Belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor de Drentse Onderneming van het Jaar zijn een duidelijke visie en strategie, financieel gezond, innovatief en het voeren van een maatschappelijk en duurzaam beleid. De Prijs is volgens de stichting een waardering voor alle betrokkenen van de onderneming; Medewerkers, klanten, leveranciers en directie.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO