Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Aardappelgerechten

8 december 2021 | Artikelen

Wasabi-aardappelcrème met zeekraal en tonijn

Een Kerst voorgerecht moet niet te zwaar zijn. Een smaakvol visgerechtje is dan een prima idee. Zeker omdat toch vaak vlees als hoofdgerecht gegeten wordt. Zo heb je variatie. De dressing kun je vooraf maken. De aardappelcrème ook en later warmen in de magnetron.Een Kerst voorgerecht moet niet te zwaar zijn. Een smaakvol visgerechtje is…

16 november 2021 | Blogs

De voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van de aardappel

Na tarwe en witte rijst, is aardappel het derde voedselgewas dat mensen op grote schaal consumeren. De hoeveelheid geproduceerde maïs is groter, maar het grootste deel van dat gewas is bestemd voor dieren en ook een aanzienlijke hoeveelheid gaat naar biobrandstoffen. Wanneer je de drogestof van tarwe, rijst en aardappelmeel vergelijkt, blijkt dat de energie-inhoud…

10 november 2021 | Artikelen

Grote met grijze garnaaltjes gevulde ‘patatten’

Onze zuiderburen weten als geen ander van een eenvoudige aardappel een echte delicatesse te maken. De vulling kun je naar eigen smaak kiezen. Hier op z’n Belgisch met grijze garnaaltjes. Maar wil je Spaans, dan kies je gewoon eens voor chorizo.

6 oktober 2021 | Artikelen

Gekonfijte aardappeltjes mix

Verschillende soorten aardappel in 1 gerecht….het kan, het is kleurrijk en weer eens wat anders. In dit recept worden de aardappeltjes op een lage temperatuur in gezouten boter gegaard. Heel erg mager is het niet, maar het is wel verrassend lekker.

8 september 2021 | Artikelen

Herfstaardappeltjes uit de pan

Misschien willen we er nog niet helemaal aan, maar de herfst is dan toch weer in aantocht. Laten we vooral het positieve inzien van het wisselen van de seizoenen. Want wie volgens de seizoenen eet, raakt nooit uitgekeken op z’n bord.

11 augustus 2021 | Artikelen

Dronken vis uit Elburg

Vis moet zwemmen. Dat wisten ze in Elburg zo’n anderhalve eeuw geleden aan de toenmalige Zuiderzee ook. In dit Elburgs recept zal de vis dan ook zwemmen. In een romig wijnbad. Proost!

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO